ארטישוק אין !מטבח-פוביה אאוט!


איך לשדרג ארטישוק ואיך להיפטר מ"מטבחפוביה" למדנו בפסטיבל הארטישוק בניר בנים, ובסדנת בישול של השף יניב פרטוש. צילום: ורה ידידיה.

בהיותי ילידת מצרים,גדלתי על הארטישוק,אולם כשלעסתי עלי ארטישוק מורתחים במים ומלח,נחשבתי בארץ לברברית. מעכשיו גבירותי תפנית: הארטישוק אין!ומככב במנות הפאר במסעדות היוקרה וגם אצלנו במטבח. כל זאת תודות לנועם יעקבא יוזם ומנהל הפסטיבל. פסטיבל הארטישוק הראשון נחוג ברוב פאר והדר, בניר בנים, בנוכחות שר החקלאות חיים כץ. טעמנו וראינו כיצד ניתן לשדרג ארטישוק ולכלול אותו בכל מנה:מרק,סלט, ליקר,פאסטות ועוד הפסטיבל נערך בין הימים 26/3-19/3,בו תוכלו לצאת לשדות ניר בנים ולחזות בשיחי הארטישוק המלבלבים,כשלצידם עצי האפרסקים הוורדים, פורחים ולטעום מאכלי ארטישוק. חוויה ייחודית למשפחות עם ילדים,לזוגות אוהבים ועוד. שיחי הארטישוק יפהפיים וניתן ליבשם ולקשט את ביתינו בשיחי הירוקים והפירות הירוקים סגולים. "מטבח-פוביה" ************* לרגל פסטיבל הארטישוק שף יניב פרטוש תמיר,מחברת פרתם הדרכות ואירועים קולינריים מבשל ארטישוק השתתפתי באחת מסדנאות הבישול של יניב, בביתה של גלית שניפיצקי,ולא יאומן. אני הידועה כשונאת מטבח ושורפת סירים, התחלתי לחשוב על חווית הבישול.תפנית הזויה ובלתי חזויה, אותה אני זוקפת לזכותו הבלעדית של יניב פרטוש, אשר ביעילות, יצירתיות,וחוש הומור הדגים בצורה מוחשית וערבה לחכך, כיצד ניתן להכין ארוחה ל- 30 איש .תוך פחות משעה והסיר ממני את "מטבח הפוביה" שלי סדנאות של יניב מומלצות לנשים,גברים קבוצות חברים ולטענתו של יניב גם למנהלים ועובדים לגיבוש וניהול צוות.


מתכוני ארטישוק באדיבות שף יניב פרטוש נודלס בקרמל סויה, עם ארטישוק ואספרגוס טריים: מצרכים: חבילה נודלס 200 ג`, 3 יח` ארטישוק טריים ומנוקים, 1 חבילה אספרגוס צעיר וטרי, 1 גזר, 3 פלפלים בצבעים שונים, 1/2 כרוב, 2 שיני שום, 1/4 קופסא נבטים, 1 בצל, 1/4 כוס קרמל סויה, שמן שומשום. קרמל סויה- מערבבים בסיר קטן 1.5 כוסות סוכר וכוס סויה, מביאים לרתיחה ומשאירים דקה נוספת על האש. שמן צ`ילי- מחממים בסיר כוס שמן, 3 כפיות צ`ילי טחון ו 4 כפות פפריקה מתוקה, על אש נמוכה עד לקבלת צבע כתום אחיד ומעבירים מיד לקערה נוספת לצינון. רוטב חמאת בוטנים בחלב קוקוס- מערבבים בעזרת מטרפה חמאת בוטנים עם חלב קוקוס ביחס שווה. אופן הכנה: מבשלים נודלס במים רותחים ומצננים. פורסים לרצועות את הירקות ומניחים בצד. מקפיצים בווק את הירקות לפי דרגת קושי (בהתחלה את הבצל ובסוף את הנבטים ללא פירחי האספרגוס) מוסיפים את הנודלס המבושל, מתבלים בקרמל סויה, שמן שומשום, מקפיצים כדקה נוספת ומוסיפים את פירחי האספרגוס. סלט ארטישוק ואספרגוס רענן: מצרכים: 1 חבילה אספרגוס טרי, 4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים, 1 פלפל אדום קטן, 1 פלפל ירוק קטן, 1 פלפל צהוב קטן, 1 בצל סגול קטן, 50 ג` פרמזן מגורדת, שמן זית, מלח. אופן ההכנה: קולפים את החלק התחתון של האספרגוס להסרת החלק הסיבי, חותכים את כל הירקות לרצועות דקות ואחידות ומניחים בקערה,מתבלים את הירקות בשמן זית, מיץ לימון ומלח. משהים ל- 10 דקות, מפזרים את גבינת הפרמזן ומגישים. מרק ארטישוק ואספרגוס מוקרם: מצרכים: 1 חבילה אספרגוס טרי, 4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים, 1 תפוח אדמה, 1 בצל קטן, 2 שיני שום, 1 גבעול סלרי אמריקאי, 50 ג` חמאה, 4 כוסות מים, מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט, סוכר, 100 ג` שמנת מתוקה. אופן ההכנה: קוטמים את פרחי האספרגוס ומניחים בקערה עם מים רותחים ל- 2-3 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים ומצננים. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומאדים בחמאה כ- 2-3 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 1/2 שעה עד לריכוך הירקות. טוחנים את המרק במעבד מזון, מתבלים ומוסיפים את השמנת, מסננים, טועמים שוב ומשפרים את הטעם. להגשה: יוצקים את המרק לקעריות, במרכז כל קערית מניחים כף שמנת מתוקה ו- 3-4 פרחי אספרגוס ומגישים.


מתכונים נפלאים נוספים תוכלו למצוא באתר האינטרנט www.partam.co.il


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.