גליל קולינארי


מבחר פינות חמד קולינריות בגליל המערבי עם אורנה גלזן גונן. צילום: אמנון גונן.

פיתות חמות וקטלניות אצל רימונה ארוחת בוקר אצל רימונה במושב חוסן שבגליל המערבי הינה חוויה בלתי נשכחת. בלב חורשת עצים מרהיבה, באמצע שום מקום מתגלה לעינינו מבנה פשוט ומלבני ובתוכו הפתעה חמה וריחנית, הפיתות המיוחדות החמות הרכות הנימוחות והמשובחות של רימונה, היוצאות הישר מתנורה החם. פיתות שמימיות שכאלה בחיים לא אכלתם, פיתות עם זעתר, פטריות, בצל, עשבי תיבול, טבולות בשמן זית, מוגשות בסל נצרים ענק, והריח פשוט להתעלף. ואם בארוחת בוקר עסקינינו הרי "שהצרה הזאת הקרויה פיתה" מלווה במיני גבינות מעשי ידיה של רימונה מתובלות במטבלים סודיים: חביתה, זיתים וכמה סוגי קונפיטורות שרקחה במיוחד עבור אורחיה. ולקינוח שופתת רימונה קומקום של תה עם נענע ריחני או קפה מהביל. מה אומר ומה אדבר, אחרי ארוחה כזאת ממעיטים לדבר. בימי האביב והקיץ ניתן לשבת בחוץ, ממש בטבע, בלב החורשה, לצפות בנוף הירוק, לנשום אוויר פסגות ולנפטז על איזה ערסל מפנק. החסרון היחידי במקום של רימונה שהוא סגור בשבת, וביום שישי פתוח רק עד השעה 14:00 כך שהמטיילים המתפנים לטייל בשישי-שבת יפסידו את האטרקציה הקולינרית הזו. עצה אישית – נסו להקדים ולהגיע לרימונה ביום שישי בבוקר, נסו ולא תצטערו. הכי חשוב – הזמינו מקומות ראש, אחרת אתם נידונים הריח ולא לבלוס. טל. + פקס. 9978186-04 נייד: 900601-0575 דוא"ל: dror-ohayon@hotmail.com.


גבינות ועזים ב"טבע-עז" ואם חפצה נפשכם ללטף הרבה עיזים וגדיים חמודים, גם ילדים יכולים, ולטעום גבינות צאן ועיזים, אכן הגעתם למקום הנכון. מחלבת "טבע-עז" תספק את גחמותיכם. במושב בן-עמי שבגליל המערבי, הסמוך לנהריה, תפגשו את דרור בוקר, גבר צעיר ורענן בעל המחלבה שפתח גם חנות/מסעדה באווירה כפרית נעימה. הישיבה סביב שולחנות עץ והגבינות מוגשות על פלטות עץ עגולות. תפריט ארוחת הבוקר כולל: פלטת גבינות עזים משובחות ממשפחת הקממבר, ברי, סנט מור, יוגורט עזים בטעם עז, לַבָּנֶה עם שמן זית וזעתר, חביתה בסגנון טבע-עז ותוספות של ירקות, זיתים, לחם כפרי טרי באפיה מקומית ושתיה חמה או קרה. מחירה של ארוחת בוקר לזוג – 59 שקלים. החנות/מסעדה פתוחה בימים: שני עד חמישי בין השעות 9:00 – 16:30 שישי בין השעות 9:00 – 15:00 שבת בין השעות 10:00 – 17:00 ביום ראשון – סגור. ניתן לתאם ביקור מראש אצל דרור. נייד: 228530-068 נייד: 570595-054 טלפון: 9822554-04 פקס. 9520299-04 דוא"ל: dairy@teva-ez.com אתר: www.teva-ez.il.com


יין בוטיק אצל גוסטאבו בכפר וורדים השוכן בואכה הגליל המערבי השוכן כ-700 מטר מעל גובה פני הים מתגורר גוסטאבו, העונה גם לשם גדעון בונג`ו. בכניסה לביתו של גוסטאבו מקבלים את פני המבקרים עצי זית ועצי לימון. במדרון שבחצר ביתו הגשים הבחור חלום והקים לו יקב משפחתי פרטי. הרעיון הראשוני היה להקים יקב לצריכה פרטית. אבל החברים באו, טעמו וקנו. השכנים גם הם לא אחרו לבוא וכך קנה לו גוסטאבו שם בקרב אוהבי היין. היום משווק גוסטאבו את היין האיכותי שלו למסעדות תל-אביביות כגון: "רפאל", "ארטישוק", "עדלינה" ועוד. למבקרים מומלץ לטעום מהקברנה סוביניון פרמיום 2002. ביקורים וטעימות ביקב ניתן לעשות בתאום מראש: נייד: 886410-050 טלפקס. 9972190-04 רח` מרווה 19, כפר-ורדים דוא"ל: boia@netvision.net.il אתר: www.israelwines.co.il/gustavo.


אירוח ספא וחוויה ב-לה גזית בכפר ורדים הקימו דבירה ודורון גזית חדרי אירוח מטופחים ומושקעים וספא פרטי יחודי שבו ניתן להנות בג`קוזי ענק ומשכשך, לקפוץ לסאונה חמה ומהבילה להתענג על מסג` מפנק, לאכול ארוחה רומנטית לאור נרות וללון בסוויטה מהודרת, לחגוג ימי הולדת, ימי נישואין או סתם לבלות יום של כייף ביום חול לכמה שעות. לשהות ב-לה גזית זו חוויית אירוח בלתי נשכחת וגם חוויה להכיר את בעלי המקום דבירה ודורון, אנשים מקסימים חמים ולרבים המקבלים בסבר פנים אוהד ואוהב ונותנים יחס אישי לכל מבקר. כפר ורדים, רח` דולב 22 טלפון: 9973322-04 טלפקס. 9977031-04 נייד: 5451112-050 דוא"ל: gdvira@walla.co.il


חוויה גסטרונומית בסלון ביתו של השף דורון לביא השף דורון לביא מארח בסלון ביתו שבכפר ורדים. האווירה קסומה ואינטימית, טורח ועומל על ארוחות ייחודיות ממיטב המטבח הצרפתי, הסיני והישראלי. בסלון רחב-הידיים חלונת ענקיים המשקיפים אל הנוף המרהיב של הגליל, עצים, חורשות, כרמים וזיתים. על השולחן הגדול מפה לבנה ועליה עשרות סוגים של אנטיפסטי ומיני מעדנים כגון: תמרים ממולאים בגבינת עזים ואגוזים, קישוא ממולא בתרד, קרם מוס כבד מונח על קרקר פריך, חצילונים ממולאים בגבינה צהובה ועשרות מעדנים נוספים שהמוח הנימוח כבר לא יכול לתאר. אכלתי, שבעתי והרגשתו כמו אווז מפוטם השמח בחלקו. דורון, שף מזה 25 שנה, למד בקורדון בלו בפריס והתמחה גם כן בצ`ופ-סטיק בהונג-קונג, מארח בביתו בודדים, זוגות, שלשות, חמישיות וקבוצות עד 50 איש. המחיר 109 שקל לאדם לא כולל שתיה וקינוח. אפשר להזמין ארחה שתוגש לשולחן או בופה. סלון ביתו של השף דורון פתוח בימים חמישי, שישי ושבת. יש להזמין מקום מראש. טלפון: 9978071-04. פקס. 9974189-04. רח` שניר 36, כפר ורדים. דוא"ל: dlavy@rock.com אתר: www.2eat.co.il


צימר טרופיקפלן – במטע הבננות במושב בצת בגליל המערבי, צפונית מזרחית לנהריה, 10 דקות נסיעה, מתחבא לו מושב מדהים בצימריו הנקרא – בצת. המושב נוסד בשנת 1949 על-ידי עולים מיוגוסלביה ורומניה אשר התגוררו בכפר הנטוש בָּסָה. בחלק הדרומי של המושב נמצאו עתיקות של יישוב בשם כפר נָבִיד ושרידי כנסיה מהתקופה הצלבנית. חברי המושב מתפרנסים מענף התיירות, קרי: צימרים ומענפי חקלאות. לפיכך, לא יפלא בעיניכם הדבר אם תקומו בבוקר ותגלו שבהושטת יד אתם קוטפים לארוחת-הבוקר ליצ`י, בננות, אבוקדו ופירות טרופיים אחרים. בשבת בבוקר שעה 11:00, יאסוף אתכם זיגו העגלון היישר לכירכרתו לטיול בן שעתיים בסביבות הכפר. אני התארחתי בבקתת העץ המדהימה של מרים וחני קפלן. הזוג קפלן הקים במרכז מטעי הבננות אשר ברשותו חמישה בתים ספוני עץ מרווחים ביותר (כ-42 מ"ר), חדר רחב ידיים הכולל חדר שינה פתוח, טלביזיה ובסמוך ג`קוזי זוגי שעשה עימדי חסד דקה לפני שנפלתי מהרגליים לשנת חלומותי. המזגן הנפלא עבד שעות נוספות וחימם אותי בלילה חורפי, המטבח מאובזר כדבעי והשרותים בקומת הכניסה. למעלה גלריה, גרם מדרגות תלול ביותר מטפס למעלה, ושם שלושה מזרונים לשלושה ילדים. בבוקר הגיע חני מצוייד בארוחת בוקר ישראלית עשירה, קנקן ענק של מיץ תפוזים, שני סוגי סלט ירקות, חביתה מ-3-4 ביצים, לפחות כך זה נראה לי, מיני גבינות, זיתים, ריבות ולחמניות פריכות שמספיקות לגדוד של חיל רגלים. קפה, תה וחלב יש בחדר באופן קבוע. ניתן לאכול מחוץ לחדר בגינה הפרטית הסמוכה לצימר כשנוף מטעי הבננות, צמחיה ירוקה וטרופית, אוויר גלילי וצלול נשקף ףממנה. שומעים את השקט, מתנתקים ושוכחים מהמולת העיר. נכון, שאם המגבות בצימר היו יותר גדולות ויותר סופגות הייתי נהנית יותר. ונכון, שאם דרך העפר עד הגיעי לצימר ביום גשום היתה סלולה, הנעליים שלי היו במצב טוב יותר. טרופיקפלן – טל. 9809338-04 נייד: 6953515-050 אתר: www.tropykaplan.com


"הבקתה בין הנחלים" – של דני שמיר הבקתה בין הנחלים שוכנת בבקתת הרים ספונת עץ בחיק הטבע. זוהי מסעדה גלילית יפהפיה ואנינה המוקפת חורשה ומדשאה החולשת על נוף מדהים של הרי הגליל ממוקמת בקיבוץ אילון שבגליל המערבי. זכיתי להכיר ולשוחח עם איש מיוחד ומדהים חם ואדיב העונה לשם דני שמיר, גבה קומה, גדל מימדים, קרחת מבריקה ועיניים תכולות בוהקות, מסעדן מזה שנים רבות המאמין בשרות אדיב ובאוכל משובח, תפריט גורמה עשיר ומגוון הכולל מבחר בשרים, תבשילי קדרה, דגים, סלטים וקינוחים מרהיבים ומושקעים. דני דאג שאטעם מכל הטוב שהגיש: פטריות ברוטב טריאקי, חציל בטחינה עם אגוזים וצנוברים, מוסקה בסגנון יווני, גלילת חצילים במילוי גבינות, פטה כבד ל טוסט עם קונפיטורות תות-שדה ונקטרינה – מעדן `חבל על הזמן`, פטריות שמפיניון מוקפצות בשמן זית, יין לבן, עשבי תיבול על מצע קוסקוס, מניפת אנטיפסטי בטטה וקישואים, צמת סלומון על מצע קרם בטטות, טבעות אנטריקוט נימוחות, סופלה שוקולד, שטרודל תפוחי-עץ ופאי פירות. חיכיתי לסיום המנה העיקרית כדי לצאת לטיול בחורשה הסמוכה ולהכין מקום למנות האחרונות האולטימטיביות. טלפון: 9858178-04 פקס. 9858173-04 דוא"ל: mail@rivereilon.com אתר: www.rivereilon.com


ארוחה בנקרה ואם נקראת לראש הנקרה,ירדת ברכבל למטה למטה לנקרה, ראית ושמעת את המיצג האור-קולי "הים והסלע" פסעת בנקרות והגעת "לגרוטה אזורה" – "המערה הכחולה" לקצה הנקרה שבה נראים מי הים בגוון הטורקיז, לפעמים שקטים ולפעמים סוערים, מקום אולטימטיבי להתחתן בו, לחגוג בר-מצווה, יום הולדת או יום נישואין או סתם להתפנק ברומנטיקה עם בן/בת זוג. לא טעיתם, ראש הנקרה – מקום שמימי שבו ניתן לערוך ארועים ברחבה מול הים ולהנות מהשקיעה. אני הייתי ברת-מזל, טעמתי מבר-סלטים עשיר, רק 8 סוגי סלטים אחד יותר טעים מהשני,8 סוגי בשרים, דגים ומנות צמחוניות שטעמתי מחלקן, לחם פריך, פיתות רכות, מנות אחרונות מפתות שלא התפתתי להן אך נראו בעיני מבטיחות. מה אומר ומה אדבר, החוויה הקולינארית האולטימטיבית ונוף הגלים והים בראש הנקרה עוד ינקרו בראשי הרבה זמן. האחראי לעונג החיך הוא אורי כהן – טלפון: 9857222-04 פקס. 9526999-04 נייד: 4999991-057 דוא"ל: alhamapa@012.net.il ואחרונה חביבה – מחלבת הנוקד בגילון בצומת גילון שבגליל המערבי , שוכן הישוב גילון. למטה למטה במורד הגבעה המוריקה מתגלה מחלבת הנוקד. דני, שהשתלם בצרפת בייצור גבינות, מנצח על המלאכה. אביבה רעייתו ורינת בתם עוזרות לו נאמנה. המשפחה החביבה מכניסת האורחים מארחת במחלבה. ניתן לטעום, לערוך ארוחות, סדנאות, ערבי גבינות ויין והכל בתיאום מראש. דני מתמחה בייצור גבינות עזים וכבשים. הגבינות מבשילות במרתף המחלבה והמבקרים מוזמנים לרדת לבית הקירור ולראות כיצד מיישנים גבינות ישראליות בסגנון צרפתי. דני מייצר כתריסר סוגי גבינות, שמרקמן עדין עד דומיננטי, וכן יוגורט מחלב כבשים. נכון, אין כבשים לליטוף אל לטעום, בתשלום כמובן, מומלץ, כדאי ורצוי. טלפון: 9566062-04 נייד: 5705229-050 נייד: 7151300-050 ********************************************* תיירות כפרית בגליל המערבי – פעילות משרד התיירות הייתי אורחת של עמותת התיירות המקומית ומשרד התיירות, שהשקיע כ-30 מיליון שקל בפיתוח אזור הגליל המערבי ומעודד עסקים קטנים במטרה לייצר מקורות פרנסה נוספים לתושבים. בתקציב זה הוקמו יותר מ-250 יחידות אירוח כפרי, שילוט, גינון, מדרכות ועוד. משרד התיירות פיתח באזור, בין היתר, היצע של אתרים נגישים לנכים, וכן דואג לפיתוח אזורי התיירות בנהריה, קיבוץ אילון, חוף אכזיב, חוף בצת, טיילת ראש הנקרה, פקיעין ואזורים נוספים. מומלץ לנצל את הימים האביביים הקרובים לטיול בפינות-החמד הללו. זכרו להזמין מקומות מראש.


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.