הגורמה הביתי של אורלי


דוקא בימים אלו הקימה אורלי שפי עסק לארוח גורמה ביתי במטרה להציע ארוח גורמה ברמה ולחסוך בהוצאות ע"י הזמנות מנות מסוימות והשלמת התפריט ע"י המארחת תוך כדי התייעצות עם אורלי.

כיצד ניתן להבחין בין סוגי אירוחים שונים. ומה דרישות לקוחות פרטיים וארועי חברות. אורלי בת 40 פלוס 3 ילדים, מורה לביולוגיה במקצועה. אורלי עבדה כמורה כ-12 שנים ולאחר שהרגישה כי מיצתה את עצמה הלכה ללמוד ועבדה כדיאטנית. מה הניע אותך לפתוח את אורליס גורמה ביתי? "ערכתי מספר ימי הולדת וארועים משפחתיים קטנים ובשלתי בהנאה , מטעמים מיוחדים, אשר גרמו להנאה רבה וזכו למחמאות . הלחץ של הסובבים החברים ומשפחה היה קיים כל הזמן אך מה שבסוף דחף אותי להקים את העסק הוא ארוע יוקרתי בחו"ל. הוזמנתי לחתונה משפחתית בארה"ב אשר טרחו ותכננו שנה שלמה, המחיר בשמיים והאוכל היה כמעט בלתי אכיל. והרגשתי שאני יכולה לעשות זאת יותר טעים , יותר מעניין ומגוון , עם יצירתיות ועיטור המנות בצלחות מושך את העין ואת החיך , הרבה יותר טוב ובמחיר זול יותר. מהו ארוח טוב לדעתך? קודם כל חשובה צורת ההגשה , מראה השולחנות, מראה האוכל ועריכת השולחנות. גם בארוחה משפחתית פשוטה האוכל צריך להיות מושך את העין , אסתטטי ,ויצירתי , מעניין ומגרה אותך לאכול. אחת הלקוחות ספרה שמראה האוכל הספיק לה כדי להיות משוכנעת ולעשות הזמנה גדולה לארוע מבלי שאפילו טעמה מהמאכלים. הרמוניה בין סוגי המאכלים , לא להגיש מאכלים שאין ביניהם קשר או התאמה , דברים שהולכים ביחד, אם מגישים פשטידות להוסיף סלט מתאים ,אם בפשטידה יש חצילים אל תעמיסו כל הסלטים עם חצילים וכו.למשל כשאני מרכיבה תפריט אם יש פשטידת פטריות מציעה סלט חסה , סלט תרד או סלט אנטיפסטי. הכל מתחיל בסוג המרכיבים והחומרים שאנו משתמשים להכנה , אני למשל משתמשת בגבינות מובחרות, דגים מובחרים , ירקות טריים ורוטבים מחומרים בסיסיים הבישול דורש סבלנות והשקעה בשלבי העבודה לא לחפף כך שהתוצאה תהיה יפה וגם טעימה לחך. מה הלקוחות שלך הכי אוהבים ? עוגת שכבות עם פצפוצי שקדים , פוקצ`ה עם (שאני אופה בעצמי) אנטיפסטי מפלפלים מכל מיני צבעים, חצילים קישואים בטטות , ומוס סלמון. מאפה פילו עם ירקות וגבינות. היתרונות של האירוח שלך לעמת חברות קייטרינג אחרות? דוקא היום רוצים לארח ברמה אבל רוצים לחסוך בהוצאות , אז בעוד שאצל חברות קייטרינג רגילות העלות היא עפ"י מחיר למנה הכוללת הכל , אני מציעה למארחת להזמין רק את המאכלים המיוחדים כגון: מוסים , קישים קינוחים , פשטידות הדורשים עבודה והשקעה ומקצועיות , ולהשלים את התפריט בצורה עצמית ע"י הוספה סלטים פירות משקאות פלאטת לחמים וגבינות וכו. איך מתקשרת נושא עבודתך כתזונאית למאכלים שאת מכינה? לאחרונה לאור הטרנד של שמירת משקל ותזונה בריאה ולאור הביקוש כבר התחלתי לעבוד על קו מוצרים שיהיו יותר דיאטיים כגון למשל מוס סלמון במקום שמנת יוגורט. או בפשטידות להחליף את הגבינות השמנות בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים. ולסיום יש לציין שאורלי מבשלת כל יום מטעמים לבני משפחתה. כל יום אוכל טרי וכל יום ששי ארוחת גורמה שונה. להזמנות ופרטים אורליס גורמה ביתי 053285520


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.