הכול על הכרובית


הכרובית עפ"י אברהם.

הכרובית תכונות מרפא : 1. ברפואה העממית אמורה הכרובית לפעול כמשתן. יש טוענים שאם שותים אותה כמיץ חי יש ביכולתה לפעול כנגד היווצרות כיבים בתריסריון וכנגד תופעות שונות של התקררות. קנייה : 2. בקניית הכרובית יש להקפיד שכותרתה תהיה בצבע לבן, מתוחה לכל עבר וגבעוליה קשים למגע. 3. למרות שהכתמים הצהובים, הסגולים, או החומים על כותרת הכרובית אינם סימנים לאי טריותה ואינם גורמים לשינוי בטעמה, יש להתחשב בעובדה שבעת בישולה כתמים אלה לא ייעלמו וייראו על הכרובית המבושלת. 4. כרובית שכותרתה הצהיבה או הפכה לסגולה היא בעלת אורך חיי מדף ארוכים יותר מאשר כרובית לבנה וצחורה כשלג. אחסון : 5. כרובית ניתן לאחסן תקופה ממושכת יותר בשיטה הבאה: תולשים את העלים הירוקים של הגבעול ומכסים בהם את הכותרת הלבנה. אחר כך עוטפים ברדיד אלומיניום ומציבים במקום קריר. 6. כרובית ניתן לאחסן זמן רב יותר אם מציבים אותה כך שהגבעול שלה טבול במים. 7. כרובית אפשר לאחסן כחצי שנה, שלמה או מופרדת לפרחים, בתא ההקפאה של המקרר. 8. כרובית אין לאכסן עם עגבנייה באותו תא סגור ;זאת משום שהעגבנייה פולטת גז הגורם לכרובית להרקיב מהר יותר. חרקים : 9. לעיתים שורצים בכרובית חרקים שונים שמהם ניתן להיפטר בהשריית הכרובית במי מלח קרים או בתערובת של מים וחומץ כחצי שעה לפני בישולה. עם הוצאת הכרובית מהמים יישארו החרקים צפים במים והכרובית תהייה נקייה. צבע : 10. תוספת של קמצוץ סוכר למי הבישול של הכרובית תגרום לקבלת כרובית צחורה כשלג בתום הבישול. 11. תוספת של מעט חלב למי הבישול של הכרובית תקנה לה צבע לבן ויפה במיוחד בגמר הבישול. 12. לקבלת כרובית צחורה כשלג אפשר לבשלה במי מלח שבהם מעט מיץ לימון. 13. תוספת של מעט חומץ למי הבישול של הכרובית תקנה לה צבע לבן וצחור כשלג בתום הבישול. טעם : 14. הכרובית המבושלת מקבלת טעם מיוחד אם למי הבישול שלה מוסיפים כמה מעליה הירוקים. 15. בישול הכרובית בחלב או במים מינראליים יקנה לכרובית טעם מעודן ביותר. ריח : 16. תוספת עלי דפנה למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית. 17. תוספת של מעט חלב למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית. 18. תוספת של בצל מגורר למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית 19. תוספת של תפוח אדמה לא מבושל למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית. 20. תוספת של מספר אגוזי מלך למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית. 21. תוספת של פרוסת לחם ישן שעליו מטפטפים מספר טיפות חומץ למי הבישול של הכרובית מונעת את ריחות הכרובית במטבח ובבית. 22. בישול הכרובית בסיר לחץ יגרום גם הוא להפחתה רצינית של הריח הנודף מהכרובית בעת הבישול. קשיות : 23. תוספת חומץ למי הבישול של הכרובית תגרום לקבלת כרובית קשה או מוצקה יחסית בתום הבישול – מתאים לסלטים. ב ה צ ל ח ה העצות הנ"ל נלקחו מהספר " המטבח – 2500 עצות שימושיות " מפרי עטו של שרם אברהם.


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.