הכל מוכן ובטעם - לא כדאי לבשל לחג


לא כדאי לבשל לחג הכל בטעם דליקטס וגם המטבח נשאר נקי. נכון שגם הכיס נשאר נקי אבל מאכלים בטעם סבתא. במסעדת "השקד" ברחוב החשמונאים תל-אביב תקבלו לא רק געפליטעפיש תפגשו שם אלא גם "גפילטע" מפורסמים ומפורסמות.

כבר 36 שנים שאברהם ואסתר שולביץ כובשים דגים ומועכים כבד קצוץ במסעדת "השקד" במרכז תל אביב. כבר 36 שנים שמסעדת "השקד" קיימת לצד המשרדים והמסעדות שקמים ונופלים לידה, הבתים שגבהו, השוק הסיטונאי השתנה, אך היא בשלה. המסעדה החלה את דרכה כמסעדה יהודית מזרח-אירופאית, והפכה ברבות השנים – בעידודו של הבן חיים – למסעדת דגים מעודכנת, מבלי לוותר על פניני התפריט היהודי-מסורתי. ניתן למצוא במסעדה שילוב בין מזרח ומערב כיום מכינה המשפחה את האוכל ביחד, מה שמקנה לאוכל ולמסעדה אווירה משפחתית, נעימה וביתית. חיים, הבן, כמו ההורים, מעולם לא למד לבשל בבי"ס, ואת הידע שלו הוא רכש תוך כדי לימוד עצמי ועצמאי. חיים, הבן, מסביר מדוע המסעדה כה מצליחה כפי שהיא מצליחה: "היחס, האווירה, האוכל, והאכפתיות שלנו מהאורחים, שהם כבני בית בביתנו, הם שעושים את המסעדה למה שהיא…" כדי לא לעבוד קשה בראש השנה יש ל"שקד" ארוחת חג מוכנה גפילטע פיש – 12 ₪ ליח` כבד קצוץ עם בצל וביצה קשה – 250 גר` 12 ₪ רגל קרושה – 10 ₪ ליח` מסעדת "השקד", החשמונאים 90 ת"א,5610546-03


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.