העכברית של נש''ר מספרת


מה לעכברית ולמלך שלמה, לגברים של קסטרו, לסיר עישון ולבושם צ'רוטי אימג'? בתמונה הדוגמנית ויק עם הבושם צ'ירוטי אימג'

"המלך שלמה" בהילטון ת"א. ממסעדת היוקרה של מלון הילטון תל-אביב, המסעדה "המלך שלמה", בה סעדו במשך 33 שנה, ראשי מדינות, מלכים, כוכבי קולנוע ובעלי ממון, דווח לעכברית כי המסעדה פותחת שעריה מחדש. זאת לאחר שרשת הילטון חתמה על הסכם עם המסעדן הניו-יורקי-היהודי-הנודע: דרו ניפורנט. עכברית מעדכנת כי דרו ניפורנט הינו מייסד רשת המסעדות "מיריאד" אשר לו שותפים "שווים" מתעשיית הקולנוע ההוליוודית: רוברט דה-נירו, רובין ויליאמס, פרנסיס פורד קופולה, שון פן, כריסטופר ווקן ואחרים. ל"מיריאד", הנחשבת לאחת המסעדות הבולטות והחשובות בארה"ב, שורת מסעדות נודעות: "מונטראשה" - אשר קיבלה ציון "מצויין" (3 כוכבים) במדריך המסעדות של הניו-יורק טיימס, "נובו" - אשר אשף המטבח שלה מוגדר כ"שף היפני הטוב בעולם", "טרייבקה גריל" - אשר הוגדרה כאחת מ-50 המסעדות הטובות באמריקה, ו"רוביקון" - הנחשבת לאחת ממסעדות היוקרה בסן-פרנסיסקו. מוטי ורסס, מנהל יחסי ציבור ישראל לרשת בתי המלון הילטון, סיפר לעכברית כי הרעיון נולד מתוך הרצון לתת אופציה למסעדה במלון, שאינה "משעממת" ו"רגילה". עכברית מציינת כי מסעדת "המלך שלמה" ממוקמת באגף חדש ואינטימי במלון, המותאם ל-50 איש בלבד, והתפריט המוגש בה משקף את אנינות הטעם של מסעדות היוקרה העכשוויות בניו-יורק. הסכם שיתוף הפעולה בין הילטון ל"מיריאד" הפך בפועל את "המלך שלמה" לשלוחה של הרשת בישראל, ואשפי המטבח של המסעדות השונות מגיעים לתל-אביב ומשתפים פעולה עם אשפי המטבח הישראליים. במקביל, דווח לעכברית, כי השפים של הילטון מבקרים במסעדות הרשת בניו-יורק להשתלמויות והדרכות. עכברית מדווחת כי בראש הצוות הישראלי עומד אשף המטבח: גולן אלדג'ם, אשר השתלם במשך חודשיים ב"דניאל" - מסעדתו הנודעת של שף דניאל בולו בניו-יורק, (המסעדה אשר דורגה על ידי העיתון "הראלד טריביון" כאחת מ-10 המסעדות הטובות בעולם)! אשפי המטבח של "מיריאד" בסיוע אלדג'ם, המכיר היטב הן את המטבח הניו-יורקי אנין הטעם והן את מגבלות הכשרות, מכינים מנות משובחות המשלבות מרכיבים ממיטב התוצרת החקלאית הישראלית. ועכברית לא מתכוונת לסיים לפני שתעדכן אתכן כי רוברט דה-נירו, שהוא השותף הדומיננטי ב"טרייבקה גריל", ומשרדיו ממוקמים קומה אחת מעל המסעדה, והוא מגיע בממוצע פעמיים בשבוע בשעות הצהריים בלבד בלוויית ידידיו הקרובים ביל מורי, ג'ו פשי ווופי גולדברג לסעוד את הסעודה האהובה עליו, היא היא הסעודה שהוכנה לכבוד עכברית ע"י אשף המטבח ממסעדת "טרייבקה גריל" בניו-יורק, השף ג'יימס קאנורה: מרק גספאצ'יו טרייבקה עם גאוקמולה ויין ירדן ברוט, נתח טונה צרובה עם איטריות סומסום ויין גמלא סובניון בלאן 1997, כבד אווז מוקפץ עם רוטב דובדבנים חמוץ מתוק ויין ירדן יוהנסבורג ריזלינג 1999, פרידה צלויה על קוסקוס איולי זעפרן ויין שרדונה 1998, צלעות כבש צלויות על מחית בצל ירוק וזר ירקות עם יין קברנט סובניון 1997, ולקינוח זללה עכברית טארט בננה בנוסח טריבקה (טעים, טעים, טעים, ושוחה בתוך שוקולד !), יחד עם יין ירדן מוסקט. (למעוניינות: עכברית השיגה את המתכון והוא נמצא בסוף הטור). ** סיר עישון חדש מבית "סולתם". מעניין לעניין ובאותו העניין: מנכ"ל "סולתם", שאול שלח, מדווח לעכברית כי הוא מזמין אותנו להכין את ארוחות הגורמה של המסעדות הטובות ביותר בעולם בעזרת פיתוח חדשני ובלעדי: סיר עישון בייתי, יחיד מסוגו בעולם, לבישול יוקרתי יותר, איכותי יותר ובריא הרבה יותר. לקראת החג, מספרת עכברית כי בסיר העישון הבייתי של סולתם תוכלו לעשן דגים, עופות, בשר וגבינה תוך כדי שהאוכל מתבשל בתהליך של אידוי ועישון, וכי הסיר, נוח להפעלה ומגיע עם 6 יחידות עץ אלון משובח, מלקחיים לטיפול במזון וחוברת מתכונים. אז שוב, בתאבון !! ** גברים מתלבשים. נשים מסתכלות. קסטרו. עכברית נפעמה לקבל חוברת של קסטרו מלאה בתמונותיו של הדוגמן החתיך העונה לשם דודי בלסר. קסטרו, שעד היום עשתה בגדים לנשים בלבד, והקצתה מדף קטן לאופנת גברים, החליטה לאחרונה להקים רשת בפני עצמה למען הזן המוזר הזה הנקרא: גברים. 10 חנויות חדשות של הרשת, עם אופנה לגברים בלבד, צצו בבת אחת כפטריות אחרי הגשם. דודי בלסר, המככב בקטלוג, נראה מפתה ביותר, אך עכברית יודעת לספר לכן כי הוא ממש "ילד טוב". כל הנוכחות על סט הצילומים לקטלוג נפעמו לראותו ואף נעמדו בדום שתיקה. עכברית מעיזה ואומרת כי הבחור ממש מביך ביופיו. אז למי מכן המתלבטת בעניין מה ילבש בן-זוגן בערב החג, על מנת להרשים את כל ה"דודות" - הינה הפתרון, אופנת קסטרו לגברים. אפשרי גם כמתנה שווה ביותר. ** יפות יפות שבא לבכות, אה מה מה מריחות טוב. עכברית מדווחת כי חברת "נובל קוסמטיקס" השיקה את הבושם החדש "צ'רוטי אימג'" בישראל. החברה בחרה בדוגמנית הבינלאומית ויק (נינה ברוש - עבורכן..) ובעוד 6 דוגמניות צעירות מסוכנות אימג' להציג את הניחוח החדש לתושבי ישראל. לעכברית נודע כי ויק הגיעה במיוחד מניו-יורק לצורך הארוע. ויק הסתובבה בשימלת הערב השחורה של צ'רוטי, כשקליפס צהבהב מחזיק אותה מאחור. היא הבהירה לכוווולם כי יש לפנות אליה בשם נינה בלבד ואוי ואבוי למי שיקרא אותה ויק. עוד, מדווחת לכן עכברית בנאמנות כי ויק/נינה מקיימת קשר רציני ביותר עם איש עסקים העונה לשם אסף, והם מתגוררים יחדיו ב"סיטי טוואר" וכי שולץ מוגדר כרגע כ"היסטוריה". הגברת ויק/נינה מבלה את מרבית זמנה בניו-יורק, כאמור, ומתמקדת בעשיית כסף תוך כדי קמפיינים, כשהאחרון ביניהם היה למעצבת הנחשבת אן טיילור. שתיים נוספות שהשיקו את הבושם החדש ומוגדרות ע"י בטי רוקווואי כ"דור הבא" של דוגמניות העל בישראל הן: הדוגמנית מדלן, 23, אשר הגיעה אלינו מאוסטרליה בעקבות אהבתה לבחור ישראלי. והדוגמנית אגה הפולנייה, 22, שאף היא הגיעה לפה בעקבות אהבה לבחור ישראלי, עימו היא חולקת כיום דירה באזור ת"א. ** מתכון לעוגות בננות אישיות בקרמל וגלידה (6 מנות): המתכון מאת ג'ורג' מק'רדי: קונדיטור בכיר של קבוצת המסעדות "מיריאד" בארה"ב, והוא מוגש במסעדת "המלך שלמה" במלון הילטון בת"א. מצרכים: 6 בננות גדולות, עוגיות אגוזים פריכות(מתכון להלן), 2 כוסות אבקת סוכר, 9 אזוגי פקאן מצופים בסוכר ודבש, 6 כדורי גלידה שרבט שוקולד (פרווה). עוגיות אגוזים: 450 גרם קמח (5.5 כוסות), 340 גרם מרגרינה,3/4 כוס סוכר, 1 כף תמצית וניל, 1 כפית מלח, 2 חלמונים, ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים. לערבל מרגרינה, סוכר, וניל - עד קבלת תערובת אוורירית, להמשיך לערבל ולהוסיף חלמונים, מלח וקמח עד לקבלת בצק אחיד, לערבב האגוזים בבצק באופן ידני. לרדד הבצק ולקרוץ עוגיות בקוטר 10 ס"מ, לאפות על נייר אפיה בחום בינוני (160) במשך כ-20 דקות או עד הזהבה. אגוזים מצופים בסוכר ודבש: 9 אגוזי פקאן חתוכים לחצאים, ½ כוס דבש, ½ כוס אבקת סוכר. לגלגל האגוזים בדבש, להניח על נייר אפייה ולאפות בחום נמוך (120) או עד יבוש. לגלגל בקערה עם אבקת סוכר. הכנת העוגות: לחתוך הבננות לפרוסות אליפטיות דקות מאוד, לכסות כל עוגה אישית בפרוסות הבננה (להניח כמו רעפים), לזרות מעל הבננות אבקת סוכר ולשים בגריל (חום עליון) עד קבלת קרמל, להניח מעל כל עוגה 3 חצאי אגוזים. להגיש כל עוגה בצלחת אישית גדולה (קוטר 25 ס"מ) בתוספת כדור גלידה !! בתאבון !! **


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.