טיפים לבישול ואפיה


והפעם במוסף טיפים: באיזו טמפרטורה מומלץ להגיש יינות, איך מזהים בשר טרי, עד מתי כדאי להחזיק ביצים, ואיך מתבלים מאכלים מאודים

בישול בשר 1.לבישול משתמשים בנתחים השריריים יותר והזולים 2.אם אוטמים את נתח הבשר בהשחמה ראשונית יהיה הנתח עסיסי יותר אך הרוטב דל יותר. 3.אם מניחים לבשר להתבשל לאט ללא איטום יתקבל רוטב עשיר. 4.חשוב לבשל נתח בשר באש מתונה ולא ברתיחה מבעבעת כדי שהבשר לא יצא סיבי. 5.במהלך הבישול חשוב להסיר את הקצף הנותר. 6.בסיום הבישול מניחים לתבשיל להצטנן ומסירים את השומן הצף. השילוב מעודן של פטריות שמפניון פטריות יער ותבלינים בלקט עשבי תיבול ריחניים מתאים למגוון שיטות הבישול לצלייה בתנור ולתבשילים מאודים ומוקפצים. על בשר טרי זיהוי בשר טרי: -צבע אדום בנהיר עד אדום כהה -הבשר אמור להיות אלסטי ושלא נוצר שקע לאחר הלחיצה -השטח החיצוני אמור להיות מבריק ומעט יבש יש להיזהר מנתח לח ודביק ורירי -לא רואים עקבות של דם -השומן צריך להיות לבן קשה יש להיזהר משומן בעל צבע ירקרק אחסון בשר טרי: -יש לעטוף את הבשר בעטיפה לא מהודקת -אין להשאיר בשר טרי יותר מ- 3-4 ימים במקרר -ניתן להקפיא בשר טרי מייד לאחר הקניה -יש לבדוק אם הבשר מפריש נוזלים ולהעבירו לכלי נקי לפני אחסונו.


תיבול מאכלים מאודים כאשר מאדים מזון הטעמים הטבעיים נשמרים היטב אין להמליח כי המלח גורם ליציאת המיצים שבמזון מוטב להוסיף מלח לאחר האידוי אפשר לתבל את המזון בתבלינים מתאימים כמו זרעוני קימל לכרוב וכ"ו אך מקובל להגיש מזון מאודה עם רוטב אותו מכינים מנוזלי האידוי שספגו חלק מהטעמים ונשמר בו הערך התזונתי של המאודה מזונות דגניים אפשר לאדות מעל לצלי או מרק כדי שיספוג את טעמם.


טיפול נכון בביצים 1.אין לקנות ביצים ללא סימון או לקנות ביצים סדוקות או שבורות 2.יש לאחסן אך ורק במקרר 3.ניתן להשתמש כ- 30 יום מתאריך הקניה 4.אסור לשטוף ביצים השטיפה עלולה לגרום לחדירת חיידקים דרך הקליפה 5.יש למנוע מגע בין ביצים שבושלו לביצים שלא בושלו 6.מאכלים המכילים ביצים שלא עברו בישול יש לאחסן תמיד במקרר עד השימוש בהם (מוס מיונז קרמים) 7.אין לקנות ביצים בשווקים פתוחים או החנויות לא ממוזגות ביצה שטופלה לא כראוי עלולה לגרום להתפתחות חיידק "הסלמונלה" שעלול להתפתח בקליפת הביצה או החלבון ולגרום למחלה בדרכי העיכול המחלה מלווה בחום גבוה הקאות ושלשולים תיבול מאכלים מאודים כאשר מאדים מזון הטעמים הטבעיים נשמרים היטב אין להמליח כי המלח גורם ליציאת המיצים שבמזון מוטב להוסיף מלח לאחר האידוי אפשר לתבל את המזון בתבלינים מתאימים כמו זרעוני קימל לכרוב וכ"ו אך מקובל להגיש מזון מאודה עם רוטב אותו מכינים מנוזלי האידוי שספגו חלק מהטעמים ונשמר בו הערך התזונתי של המאודה מזונות דגניים אפשר לאדות מעל לצלי או מרק כדי שיספוג את טעמם.


טמפרטורות הגשה מומלצות ליין: 1. קברנה סוביניון או מרלו : 18-22 מעלות 2. הר חרמון אדום או וילאז : 13-16 מעלות 3. יינות לבנים רוזה ויינות קינוח: 10 מעלות 4. יינות מבעבעים ומוסקט : 7 מעלות


נשים ברשת מציעות לכן/ם יום טיול ליקבי רמת הגולן. הטיול מתוכנן לסוף חודש פברואר ויתקיים ביום ו`. הוא יכלול נסיעה לרמת הגולן, סיור מודרך ביקב, הסבר על תהליכי הכנת היין מבציר הענבים, הרצאה, ארוחת צהריים, שי מהיקב וחזרה למרכז. הסיור כרוך בתשלום ומותנה במס` המשתתפים. לפרטים נוספים amos@wol.co.il


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.