יין וגבינות לחג שבועות


לקראת חג שבועות טיפים להתאמת היינות לגבינות.


היינן הראשי של "יקבי ברקן" - אד זלצברג ושני עוזריו - יותם שרון ואיתי להט, ממליצים על יינות זנים מובחרים התואמים להפליא את מאכלי הגבינות בחג השבועות ואשר ינעימו את החיך ואת החג: הייננים של יקבי ברקן מדגישים תחילה שני עקרונות כלליים: · יינות ברקן לבנים מסדרת קלאסיק - מתאימים לגבינות בעלות טעם חזק · יינות ברקן מסדרת רזרב 99 – מתאימים לגבינות מעודנות יותר לגבינות בולגריות מלוחות - מומלץ יין אמרלד ריזלינג מסדרת קלאסיק 2000 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% אמרלד ריזלינג. מאפיינים: יין פירותי מאוד עם טעמי פירות לבנים בשלים כגון תפוח ואגס, וניחוחות פרחוניים. יין זה יותר מתוק מהריזרבד. פוטנציאל יישון: שנה. טמפרטורה מומלצת להגשה: 5-7 מעלות. לגבינות מעושנות קשות - מומלץ יין סוביניון בלאן מסדרת קלאסיק 2000 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% סוביניון בלאן. מאפיינים: יין יבש עם חומציות פריכה ומרעננת בטעמי עשבי תיבול עם ניחוח אבק שריפה. היין הותסס תסיסה קרה במיכלי נירוסטה. פוטנציאל יישון: שנה. טמפרטורה מומלצת להגשה: 5-7 מעלות לגבינות צהובות קשות - מומלץ יין קברנה סוביניון קלאסיק 98 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% קברנה סוביניון. מאפיינים: טעמי פרי מעודנים, דובדבנים חמוצים או פטל, בגוון פלפל ירוק, עם טעמי אלון משולבים היטב ושאינם משתלטים על הפרי. פוטנציאל יישון: שלוש שנים. טמפרטורה מומלצת להגשה: 15-17 מעלות. לגבינה צהובה מיושנת כמו פרמזן וגודה היינות האדומים מסדרת ריזרבד 97/98 לגבינות בסגנון רוקפור מומלצים 1.אמרלד ריזלינג רזרב 2000 (חצי יבש) - זני ענבים ממנו מורכב: 100% אמרלד ריזלינג. מאפיינים: אופי פירותי נעים ובשל, טעמים וניחוחות של פריחה צהובה, אפרסק ומלון בשל. בין מתיקות מעודנת וחומציות מרעננת. פוטנציאל יישון: מוכן לשתייה בשנתיים הקרובות. טמפרטורה מומלצת להגשה: 6-8 מעלות 2.יין קינוח "קלאסיק דיזרט מוסקט" - יין קינוח לבן ומתוק על טהרת ענבי המוסקט, שעבר תהליך יישון בחביות עץ אלון במשך שנתיים. תהליך זה תרם להעמקה וחיזוק הניחוחות האופייניים למוסקט משובח: דבש פרחים ומלון. טעם היין העשיר והמלא משאיר את רישומו לאורך זמן. מומלץ להגיש מצונן. מתאים להגשה עם המנות האחרונות, בעיקר סלטי פירות, עוגות וגלידות. לגבינות צהובות קשות ומיושנות - מומלץ יין קברנה סוביניון מסדרת רזרב 98 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% ענבי קברנה אצילים אשר טופחו ביד אוהבת בכרמי היקב שבגליל. היין הותסס במשך שבוע, שהה שבוע נוסף במגע עם קליפות הענבים על מנת לספוג מהם את מיטב ניחוחן וטעמן ויושן במשך שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. ענבי הקברנה המשובחים בשילוב עם תהליך הכנה קפדני של יינן היקב אד זלצברג, הביא לתוצאה מופלאה של יין עשיר בארומה של דובדבני מורלו, מורכב עם רמזי עשן וגוף מלא ומאוזן בגוון ארגמן עמוק. פוטנציאל יישון: משתבח במשך 5 שנים. טמפרטורה מומלצת להגשה: 16-18 מעלות. לגבינות עזים בשלות - מומלץ יין שרדונה מסדרת רזרב 2000 - מורכב מ- 100% ענבי שרדונה. 1/3 הותסס ויושן בחביות עץ אלון, 2/3 יושן במיכלי נירוסטה ופיתח מורכבות עשירה ומלאה. בעל טעמים וניחוחות אלון משולבים לצד טעם וניחוח טרופי כגון אננס. בעל סיומת ארוכה. וטנציאל יישון: שנתיים- שלוש. טמפ` מומלצת להגשה: +-8 מעלות. לגבינות עזים רכות יחסית וטריות - מומלץ יין סוביניון בלאן ריזרבד 2000 - זני ענבים ממנו מורכב: 100% סוביניון בלאן. מאפיינים: יין יבש ומעודן עם חומציות פריכה. בטעמי פרי ירוק עם עשבי תיבול. פוטנציאל יישון: טוב כעת, ולשנתיים הקרובות. טמפ` מומלצת להגשה: 6-8 מעלות.


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.