כנרת קולינארית


כנרת של רחל המשוררת ושל מרים ברץ (הרפתנית הראשונה),מושכת היום יזמים,מיזמים קולינארים ומשפחות המחפשים איכות חיים וגם פארק הייטק זאת ועדו בפסטיבל "טעם כנרת". ttp://www.ekinneret.co.il/site

בסיור לקראת פסטיבל "טעם כנרת" השלישי,נתגלה לנו אזור סובב כנרת מתפתח ותוסס,עם מגוון מסעדות אשר מושך אליו מסעדנים ושפים,וגם משפחות ואנשים המעוניינים באיכות חיים. במשך שלושה סופי שבוע,מבטיחים עומר כהן,מנהל עמותת התיירות סובב כנרת ואפרת אליאסף, מפיקת הפסטיבל,יהנו המבקרים מחוויות קולינאריות, מיוחדות.מביניהן תצוגת דיג ואכילת סרדינים טריים על המזח בעין גב; סדנאות אפייה בתנור הלבנים בחצר גשר הישנה : סדנאות בשר ב"מרינדו"; סדנאות שוקולד ב"גליתא"; מטפונה וסדנאות בישול ב"תמר בכפר, סדנת בישול אינטימית עם צחי בוקששתר בוילה מלצ`ט, ובראנץ` עם קונצרט במלון הסקוטי והכל במחירים מיוחדים. אפרת עמדה על כך שהמסעדנים יכינו מתכונים מיוחדים לפסטיבל. למשל מקדאיף עם מנגול וגבינה (טעמתי ונהינתי) שהכינה השפית יפית של מלון הסקוטי בטבריה . האטרקציות בפסטיבל אינן רק חוויות קולינארית אלא ייערכו סיורים באתרי טבע יפהפים של עמק הירדן והכנרת,מיפגשים עם תושבי האזור,בניהמתיישבים,ביקור באתרים אריכאולוגיים,ומיפגשים עם יזמים תושבים חדשים,ועם חברי הקיבוצים והמושבים.. בזמן הפסטיבל יפתח מרכז ממת"ק – מרכז מידע קליטה אשר ימסור מידע על הסיורים והאטרקציות וגם על אפשרויות הקליטה באזור כולל רכישת בתים,תעסוקה וכו`.מאורי ישראלי,מנהל אגף הפיתוח הכלכלי במועצת הירדן,ספר בהתלהבות על תנופת הבניה והרחבה באזור. לדבריו אושרו 600 יחידות דיור ב-22 ישובי עמק הירדן. למעוניינים תוכלו לרכוש וילה על חצי דונם החל מ-130.000 דולר. בנוסף מתוכנן פארק תעשייתי להייטק, אשר יצור מקומות תעסוקה וימשוך תושבים מכל הארץ, חב` מוטרולה היא הסנונית הראשונה אשר הצטרפה ומאורי נמצא במו"מ עם חברות נוספות. בכל מקרה החברות יעבדו לפי תקנים של איכות סביבה ולא יפגעו בנוף ובטבע.


השנה אנו חוגגים 97 שנה לתנועה הקיבוצית .בחצר הראשונים שבדגניה א`.תוכלו ללמוד ולחזות בתולדות ההתיישבות. החצר,כולל השער, נשמרה כפי שהקימו אותה 12 החלוצים הראשונים (10 גברים ו-2 נשים) . יחד עם זאת תגלו שהרפת הוסבה לקולנוע, האורווה למגבנה,הלול לבית כנסת ולאחרונה הוקם בחצר קפה ראשונים.אשר מטעמיו תוכלו להנות בימי הפסטיבל. פסטיבל "טעם כינרת", ייערך בימים חמישי, שישי ושבת בין התאריכים 30 בנובמבר – 15 בדצמבר 2007 שם תמצאו קולינריה גלילית מתחדשת. וכפי שכתוב על שאול המלך אשדר הלך לחפש אתונות ומצא מלוכה אולי תלכו לחפש" גורמה" ותמצאו עצמכם בוילה במושב על שפת הכנרת.ואם לא, תחזרו שבעים ממטעמי הגורמה הייחודים לפסטיבל במחירים מיוחדים, ובמיפגשים מרתקים. פרטים נוספים: http://www.ekinneret.co.il/site/


מתכונים נבחרים פסטיבל טעם כנרת ************** שטרודל תמרים מבצק חמאה ושמנת. מעוגתה שבקיבוץ כנרת : עדות אישית: מרק בטטה מעולה ,קיש פרסה קליל ונמס בפה, וגם שטרודל התמרים. לבצק: 350 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה 1 שמנת 1/3 כוס סוכר למלית: מלית תמרים מוכנה 1 כפית קינמון מעט ציפורן טיפה מי וורדים אופן ההכנה: מעבדים את כל החומרים במיקסר לבצק אחיד ומקררים במקרר לחצי שעה. מוציאים ומרדדים לשכבה דקה, כחצי ס"מ. מורחים את המלית, מגלגלים את הבצק, מסמנים בעזרת סכין פסים על הבצק, מניחים בתהנית ואופים בחום של 160 מעלות כ – 20 דקות או עד שהשטרודל משחים. מחכים שיתקרר ואז חותכים. ניתןן להוסיף אגוזים ושומשום למי שאוהב. קיבוץ כנרת טל: 046759687 מרינדו מתכון זה לקוח מתוך סדנת הקדירות שתערך בתקופת הפסטיבל במרינדו עין גב קדרת טלה ועגל: חצי ק"ג אוסובוקו עגל פרוס חצי ק"ג אסדו/שפונדרה עגל חצי ק"ג אוסובוקו טלה פרוס/נתח חצי ק"ג צוואר טלה פרוס חצי ק"ג כתף טלה פרוס גזר, תפוח אדמה, בטטה, כרישה, ראשי שום שלמים, בצל בקבוק יין אדום באיכות טובה פלפל אנגלי עלי דפנה חצי ליטר ציר עגל 2 כפות סילאן 2 כפות חרדל גרגירים יבש אופן ההכנה: "לסגור" את כל נתחי הבשר מכל הצדדים במחבת. לשים בסיר עם תחתית עבה (בעדיפות פוייקה), את נתחי הבשר והירקות. בכלי נפרד ליצוק את היין, הציר, הסילאן, הפלפל, עלי הדפנה, והחרדל ולערבב. להוסיף את הנוזלים לסיר, לכסות במים ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כשלוש שעות על אש נמוכה. מרינדו


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.