לחמים


נשים ברשת חונכת מוסף גורמה חדש ובו מתכונים, טיפים לבישול, קוקטלים, יינות, ספרי בישול חדשים ועוד. לקראת חג החנוכה תוכלו להוריד מתכון לסופגניות. כדי לעורר את התיאבון מצורפים מתכוני לחמים.

רוצים להכין לחם כקערת מרק, לחם תפוחי אדמה, לחם כקערת מרק, לחם בטטה, לחמניות מתוקות או לחם חיטה מלאה ודבש? כל המתכונים מצורפים כאן במיוחד לגולשים של נשים ברשת.


לחם בטטה החומרים: 20 גרם שמרים 2.5 כוסות מים פושרים 8 כוסות קמח לבן 1 כף זרעי קימל 1 כוס מחית בטטה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פטרוזיליה אופן ההכנה: 1.להמיס את השמרים ב- ½ כוס מים ולהוסיף את 2 כוסות המים הנותרים. 2.להוסיף את הקימל הפפריקה הפטרוזיליה ומחית הבטטה. 3.ללוש לבצק כ- 15 דקות ולהניח לתפיחה כ- 1.5 שעות. 4.לחלק ל- 2 כיכרות וללוש עוד 15 דקות ולתת לבצק לנוח עוד כשעה. 5.לאפות בחום של 200 מעלות במשך כשעה וחצי.


לחם חיטה מלאה ודבש החומרים: 250 גרם קמח לבן 250 גרם שיפון 150 גרם קמח מלא 2 כוסות מים פושרים 30 גרם שמרים 2 כפיות דבש כפית מלח אופן ההכנה: לבחוש במחצית מכמות הקמח עם כ- 15 גרם שמרים ואחד כפית דבש וקצת מלח וכוס וחצי מים פושרים מערבבים היטב ומכסים במגבת כ- 3 שעות לתפיחה מוסיפים את יתרת המוצרים ומערבבים כ- 10 דקות, מכניסים את הבצק לתוך תבנית אינגליש קייק משומנת מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי מחממים תנור ל- 220 מעלות ומכניסים קערת מים לתוך התנור. מורידים את החום ל- 200 מעלות ואופים כ- 50 דקות.


לחם כקערת מרק החומרים: 1 ק"ג קמח 2 כפות "שמרית" 1 שקית "משפר לאפיה ביתית" 1 כף שטוחה מלח ¼ 2 כוסות מים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים לאחר שהבצק מוכן ממשיכים ללוש עוד כ- 5 דקות ונותנים לו לנוח כ- 10 דקות יוצרים כדורים מהבצק ומניחים על גבי נייר אפיה לתפיחה מבלי לכסותם עד להכפלת הנפח פי 2.5 אופים כ- 45 דקות בחום 200 מעלות (מומלץ להכניס לתחתית התנור עם מים בתחילת חימום התנור לשם קבלת אדים בתהליך האפייה. מוציאים את הלחמים מהתבנית לאחר שהתקררו חותכים את החלק העליון של הלחם ומרוקנים את החלק הלבן הפנימי. מוזגים את המרק לתוך הקערה.


לחם חיטה מלאה ודבש החומרים: 250 גרם קמח לבן 250 גרם שיפון 150 גרם קמח מלא 2 כוסות מים פושרים 30 גרם שמרים 2 כפיות דבש כפית מלח אופן ההכנה: לבחוש במחצית מכמות הקמח עם כ- 15 גרם שמרים ואחד כפית דבש וקצת מלח וכוס וחצי מים פושרים מערבבים היטב ומכסים במגבת כ- 3 שעות לתפיחה מוסיפים את יתרת המוצרים ומערבבים כ- 10 דקות, מכניסים את הבצק לתוך תבנית אינגליש קייק משומנת מכסים ומתפיחים עוד כשעה וחצי. מחממים תנור ל- 220 מעלות ומכניסים קערת מים לתוך התנור. מורידים את החום ל- 200 מעלות ואופים כ- 50 דקות. לחמניות מתוקות החומרים: 1 ק"ג קמח לבן שקית "שמרית" ½ כוס סוכר 2 חלמונים 50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת 1 כף חומץ הדרים 1 כף מלח שטוחה 2 כוסות מים פושרים 1 ביצה טרופה למריחה פרג או שומשום לפיזור אופן ההכנה: מכניסים את כל החומרים למערבל ולשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים ממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נידבק לדפנות. משהים למנוחה כ- 10 דקות בכלי מכוסה מחלקים את הבצק לכ- 30 כדורים , צרים מכל כדור נחש ארוך ויוצרים קשר מניחים לתפיחה בתבנית משומנת עד להכפלת הנפח מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום אופים בתנור שחומם מראש כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.


לחם תפוחי אדמה החומרים: 20 גרם שמרים 2.5 כוסות מים פושרים 8 כוסות קמח לבן 1 כף זרעי קימל 1 כוס מחית תפוחי אדמה 1 כף פפריקה חריפה 1 כף פטרוזיליה אופן ההכנה: 6.להמיס את השמרים ב- ½ כוס מים ולהוסיף את 2 כוסות המים הנותרים 7.להוסיף את הקימל הפפריקה הפטרוזיליה ומחית תפוחי האדמה. 8.ללוש לבצק כ- 15 דקות ולהניח לתפיחה כ- 1.5 שעות 9.לחלק ל- 2 כיכרות וללוש עוד 15 דקות ולתת לבצק לנוח עוד כשעה. 10.לאפות בחום של 200 מעלות במשך כשעה וחצי. בתיאבון... אם אתן/ם מעונינות בפורום גורמה/בישול, כתבו ל amos@wol.co.il


נשים ברשת מציעות לכן/ם יום טיול ליקבי רמת הגולן. הטיול מתוכנן לסוף חודש פברואר ויתיים ביום ו`. הוא יכלול נסיעה לרמת הגולן, סיור מודרך ביקב, הסבר על תהליכי הכנת היין מבציר הענבים, הרצאה, ארוחת צהריים, שי מהיקב וחזרה למרכז. הסיור כרוך בתשלום ומותנה במס` המשתתפים. לפרטים נוספים amos@wol.co.il


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.