למה אוכל מאקרוביוטי


הלן לונינסקי נמשכה תמיד למקומות אקזוטיים ואוריינטליים ובגיל 29 במסגרת טיול למזרח נשארה ביפאן מספר שנים. שם למדה למודי תרבות והשפה היפאנית וגלתה את רזי האוכל היפאני המאקרוביוטי. הלן מפעילה קייטרינג ביתי של אוכל בריא כולל קורסים לבישול.

למה אוכל יפאני-מאקרוביוטי? האוכל היפאני בריא, אסתטי, טעים , טוב לשומרי משקל, וחלק מהמרכיבים אפילו פועלים כתרופות למשל תה בנצ`ה יפאני המצויין לניקוי הדם. ההוכחה הטובה ביותר לכך היא שהיפאנים בריאים ונראים צעירים גם בגיל מבוגר ,ותוחלת החיים שלהם ארוכה יותר. נמצא כי נשים יפאניות חולות בסרטן השד הרבה פחות מנשים מערביות. כן הוכח הקשר בין צריכת מוצרי סויה לבין שכיחות מחלות הסרטן , ולב. שלא לדבר על היתרונות הנוספים שקשורים לכל מערכות הגוף האחרות מערכת העיכול , כלי דם וכו. הבישול היפאני מצויין לדיאטת הרזיה וההוכחה לכך היא שהיפאנים והיפאניות הם רזים. למרות שהם אוכלים הרבה אורז ואורז לבן. מהם עקרונות הבישול היפאני-המקרוביוטי? מילת המפתח היא איזון . איזון בין מרכיבי המזון המספק לגוף את כל רכיבי אבות המזון : חלבונים, ויטמינים , מינרליים , פחמימות , שומנים. בשיטה זו אין שום הצטברות של פסולת או שומן בגוף. הגוף משתמש בהכל לבניה ואנרגיה ולכן הוא נהדר להרזיה.כמובן שהאוכל הוא טבעי, ללא שום תוספות שאינן מזון כגון: חומרים משמרים , צבעי מאכל, מייצבים אבקות. כלומר 100% מזון חיוני לגוף. מה מרכיבי המזון ? מרכיבי המזון הם בעיקר דגנים מלאים (אורז מלא, קוסמת, גריסים ועוד) , קטניות (חומוס , עדשים , שעועית , מוצרי סויה כמו טופו טמפה, ירקות כמה שיותר, אצות ים , זרעים ואגוזים למיניהם? ומה עם סוכר ודברים מתוקים? להמתקה ישנן מספר אפשרויות , סירופ מייפל טבעי , תרכיז תפוחים טבעי, סירופ לתת אורז בכל מקרה לפי הלן "סוכר ייהרג ובל יעבור " . ואכן בעת הראיון הגישה לי הלן קפה דגנים ממותק סירופ לתת-אורז. ומה עם מוצרי חלב האם אלו טבעיים? כשמסתכלים על האבולוציה רואים שהאדם הוא בעל חי יחיד שאחרי תקופה היניקה ממשיך לצרוך חלב ואפילו לא של מינו. אין כלב , חתול , אריה הממשיכים לשתות חלב ועוד של פרה . כשאנו תינוקות מערכת העיכול שלנו בנויה לפרק ולעכל את החלב. עם ההתבגרות היכולת הזו נעלמת. צריכת החלב אינה טבעית ושנויה במחלוקת והקשר הישיר בין צריכת חלב בעיות ומחלות דרכי הנשימה כבר הוכח. מהן דרכי הבישול ? הרעיון הוא להשתמש בכל דרכי הבישול אידוי ,אפיה , טיגון וכו. כיוון שהמזון הוא אנרגיה ע"י צורות בישול שונות מופקות אנרגיות שונות מהמזון. לגבי טיגון ההדגש הוא טיגון קל, בצל שום לטעם או קצת ירקות עם מעט שמן שומשום . הטיגון אינו משמעותי בגלל מכלול האלמנטים הבריאים הכלולים בתפריט ולטיגון אין השפעה שלילית. מהן השפעות הבריאותיות של צריכת המזון? קודם כל באפקט של רפואה מונעת ובעיות כרוניות שונות ומשונות נחלשות או נעלמות לגמריי. למשל לקוח עם גידולים וכתמים על העור טען שאחרי מספר חודשים של אכילת האוכל הם נעלמו. אשה עם אבן בכליה עמדה לפני ניתוח , טענה שהאבן התמוססה ללא שום התערבות כירוגית , חולת אסטמה שהחלה לאכול את המזון והפסיקה מוצרי חלב נעלמה האסטמה ,כולסטרול שירד אצל אשה מבוגרת וכו`. איך החלטת להקים את הקייטרינג הביתי לבישול טבעי בריא ומקרוביוטי? הקייטרינג הוא חלק מתפישת חיים כוללת של אורח חיים בריא המתייחס לקשר בין גוף ונפש. לאחר חזרתי מיפאן ב-1990 התחלתי לבשל למשפה ולחברים , ואנשים ראו שהשד לא נורא כל כך , אפשר לאכול גם בריא וגם טעים.וללא בשר אפילו. החלה להכין ארוחות מוכנות לימות השבוע המורכבות מ5-6 מנות הכוללות מרק, דגנים, קטניות, ירקות ומנות אחרונות. כמו כן החלה לספק לחנויות טבע: קציצות ותבשילים למיניהם., העברת קורסים ושירותי קייטרינג לארועים מיוחדים ופרטיים. ולבסוף הילדים שלך אוכלים את האוכל? הילדים שלי בני 10 ו-3 אוכלים הכל אבל אין אצלי ג`אנק בבית כמו משקאות קלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל . הילדים אוהבים לאכול, נהנים מהאוכל ופתוחים תמיד לנסות דברים חדשים . מחוץ לבית אוכלים בשר, דגים וגם גליה אבל מודעים כבר בגיל כזה לשאול :"האם יש בגלידה כולסטרול"? בזה רואה הלן את הצלחת החינוך שלה למזון בריא ולפתיחות. למעוניינות בערב טעימות והרצאה בנושא "עקרונות הבישול הטבעי היפאני-צמחוני לבריאות והרזיה , אשר ייערך ביום א 27\10 התקשרו להלן 035490794 .067663106.


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.