מטעמי קיץ עם צחי בוקששתר


סמתכונים של צחי בוקשתתר מארוחות הקיץ החדשות של רשת המסעדות "אפרופו".

השף צחי בוקששתר במסיבת עתונאים לרגל השקת מטעמי קיץ בארפופו: "זוהי הצעה טעימה ומשתלמת לאורחים, אבל בעיקר מבשרת עידן חדש באפרופו: מדובר בריענון קליל וקייצי של המנות, עם אוכל טעים חדשנות ורעננות. הלקוחות יגלו מייד, כי אפרופו משקיעה רבות בפיתוח האוכל הן מבחינה ערכית והן מבחינה איכותית. אין ספק, כי אפרופו היא אופציה נהדרת לארוחה טובה או לבילוי של ערב שקט. כל אחת משתי הארוחות החדשות שאני מציע לרשת היא בבחינת `חגיגה` בפני עצמה: שילוב טעמי מזרח ומערב, קינוחים ייחודיים, שתיה קלה ושילובם לתוך מבצע – מהווה שילוב מנצח." להלן המתכונים להכנת אחת משתי הארוחות העסקיות החדשות באפרופו, באדיבות צחי בוקששתר: ארוחה עסקית 1: מנה ראשונה: אצבעות דגים וטבעות בצל ברוטב תאילנדי מיוחד ההשריה ב"רוויון" או "לרוויה" עושה משהו נהדר לטעם של הבצלים, מבטלת את הצורך בביצים או בלילה, ומוסיפה לסמיכות. מנה מעט מורכבת להכנה, אבל התוצאה בהחלט מצדיקה! באפרופו מגישים עם רוטב מיוחד, ונהדר להגשה גם עם רוטב אלף האיים או רוטב צ`ילי מתוק. חומרים (למנה אחת): 200 גרם פילה דג ים טוב חופן טבעות בצל לאדם 2 חבילות רוויון 3 כפות קוניאק תערובת לקימוח: 2/3 כוס קמח 1/3 כוס קמח תירס מלח ואבקת צ`ילי לטעם שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה: חותכים את הדגים לרצועות. משרים את הבצל ורצועות הדגים ברוויון והקוניאק, במקרר, 24 שעות. מסננים, מגלגלים כל רצועה לחוד ואת הטבעות בתערובת הקימוח, ומטגנים בשמן עמוק. מגישים מייד עם רטבים טעימים על בסיס מיונז (באפרופו מגישים עם רוטב טריאקי מיוחד). מנה עיקרית: טורטלוני גבינה ברוטב סלסה רוזה עם סלט ירוק קטן כפי שצחי אומר: "מהדברים הפשוטים והטובים האלה... רוטב עגבניות משובח, מעט שמנת מתוקה שמעשירה את הרוטב, נגיעה של קוניאק טוב. מנה לא מסובכת ונהדרת. טעים לזרות מעל ריחן קצוץ, או מעט אגוזים קלויים קצוצים. חומרים: (למנה אחת) 150 גרם טורטלוני גבינה 1 כוס רוטב עגבניות מוכן 1/3 כוס שמנת מתוקה כף קוניאק טורטלוני הם סוג גדול של טורטליני. למתכון יתאימו טורטליני גבינה, רביולי גבינה או תרד, פסטה ממולאת דומה. אופן ההכנה פשוט מאד: צריך רוטב עגבניות פשוט וטוב. מבשלים את הפסטה לדרגה הרצויה, מרתיחים את הרוטב עם השמנת, מוסיפם קוניאק טוב, מסננים את הפסטה היטב ומוסיפים את הרוטב. מחממים ביחד ומגישים. ניתן לזרות בזיליקום קצוץ, או אגוזים קלויים, קצוצים. קינוח: ג`ינג`ר לימון ברוטב פירות יער צחי אוהב לשחק באוכל... על בסיס המתכון הים תיכוני הקלאסי למלבי, הוא הכין כאן מנת קינוח מרעננת וטעימה, עם נגיעה של טעמי המזרח הרחוק. המנה קלה להכנה. אם מחליפים את השמנת המתוקה במים, מקבלים גרסה קלה יותר. חומרים: 1 כוס חלב 1 כוס שמנת מתוקה 1 ליטר מים 125 גרם קורנפלור (4 כפות גדושות) 1 כוס סוכר 50 גרם ג`ינג`ר מסוכר (לפי העין, מגיע באריזה של גרמים) 2 לימונים שטופים אופן ההכנה: ג`ינג`ר מסוכר מרתיחים עם כמות שווה של מים ומבשלים 10 דקות. טוחנים עד להיווצרות תערובת הנראית כריבה. שמנת מתוקה, סוכר ומים - מחממים עד לפני רתיחה. מוסיפים ריבת ג`ינג`ר. מכינים בלילה של חלב וקורנפלור, מוסיפים לסיר ובוחשים היטב עד רתיחה ועוד דקה. מכינים גרידה מהלימונים, מוסיפים לסיר וגם את המיץ. בוחשים ויוצקים לתבניות. יש להרטיב את התבניות לפני שיוצקים. מתהפך בקלות. חומרים לרוטב: ½ ק"ג פירות יער 80 גרם סוכר (כחצי כוס) מעט קינמון מיץ מ- 1 לימון בוזקים את הסוכר על הפירות הנקיים. מניחים כך בקערה לשעתיים. מסננים לסיר ומרתיחים את הנוזל עם מיץ לימון וקינמון. מוסיפים את הפירות ומסירים מיד מהאש. מערבבים ומצננים. יוצקים מעט על הקינוח ומגישים.


במבצע מדהים לחודשי הקיץ: כדאי !מזמינים ברשת מסעדות אפרופו ארוחה עסקית של השף צחי בוקששתר (במחיר 63 ש"ח), ומקבלים שובר "אפרופו כסף" בסך 30 ש"ח למימוש בביקור חוזר!



אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.