מימונה כהלכה


מלי פטיטו, בעלת "מרקש" להפקות מרוקאיות, מספרת לנו מה שמים על שולחן המימונה ועוד כמה מנהגים מהמסורת המגרבית.

מה שהפך בשנים האחרונות לאירוע המושך אליו את כל החברה הישראלית, וביניהם גם הרבה פוליטיקאים ואנשי חברה – מתחיל במסורת מהמאה ה-18 בה נהוג היה להשאיר את דלת הבית פתוחה ולארח את כל השכונה בחגיגות כניסת החמץ הביתה. עכשיו קדחת המימונות כבר משתלטת על הבתים המרוקאים, שהשנה יארחו אותנו במבחר מטעמים מסורתיים והרבה מתוקים על השולחן, ומלי פטיטו, בעלת חברת ההפקות "מרקש", שמתמחה בארגון מימונות מפוארות הכוללות את כל המנהגים המרוקאים, אוהלים מעוצבים ותלבושות "כיד המלך", מגלה לנו מה נהוג לשים על שולחן המימונה ועוד כמה מנהגים שיבטיחו לנו הרבה מזל וחסד: חשוב לדאוג שעל השולחן יהיה הרבה אוכל והשולחן יהיה עשיר וחגיגי, על מנת לסמל את העושר שכולנו מייחלים לו. יש לדאוג שדלת הבית (או האוהל) תהיה פתוחה כדי להזמין כל מי שרוצה להכנס להצטרף לשמחה ונהוג לברך את האורחים בברכת "תרבחו ותסעדו". השולחן שעמוס בכל טוב מכיל מבחר של מטעמים מתוקים (ללא חמץ), כמו ממתקים וריבות שהוכנו על ידי בעלת הבית במהלך חג הפסח, ועוגיות הכל הצבעים מתמרים, בוטנים, שקדים, אגוזים, וסוכר – שאינם כוללים מרכיבים של חמץ. המתוקים מסמלים איחולי בריאות כדי לחגוג את סופו של הפסח מוסיפים המרוקאים את המופלטות המסורתיות לשולחן, ודואגים להכינן במוצאי החג, כדי לסמל את כניסת החמץ הביתה. נהוג להניח על השולחן שיבולת, שעורה וחיטה לסימול הקמח. נהוג להניח דג כסמל לפוריות וירק כסמל לברכה. יש הנוהגים גם להוסיף צלחת עם קמח בנדיבות וחמישה תרמילי פול שלמים למזל. מאכל מסורתי נוסף הוא הג`אבן שהנשים נוהגות להכין מקציפת ביצים והוא מוכר לנו גם מהחינות המרוקאיות. תרבחו ותסעדו!


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.