מיסטר ג`ינג`ר


במדורה החדש "קפטן COOK" ליה שומרון,יועצת קולינארית לבישול בריאות,עורכת היכרות עם מרכיבים שונים במטבח הבריאותי ומציעה מתכונים בריאים,טעימים וקלים להכנה והפעם מיסטר ג`ינג`ר.

אם פעם לא הכרנו את שורש הג`ינג`ר, או שהכרנו ולא ממש השתמשנו בו, היום שורש הג`ינג`ר הפך להיות יותר ויותר שימושי. לא רק במטבח האסייתי, ולא רק בצורתו הכבושה שמלווה את הסושי נאמנה אלא בצורות רבות ומגוונות. הג`ינג`ר מקורו בסין ובהודו. הוא התבלין השני בחשיבותו במטבח האסייתי, לאחר מלח. הג`ינג`ר משחק תפקיד חשוב לא פחות גם מחוץ למטבח והוא אחד מצמחי המרפא החשובים גם ברפואה הסינית וגם באיורוודה (שיטת רפואה הוליסטית שמקורה בהודו). התכונות שמייחסים לג`ינג`ר הן, בין היתר, המרצת מערכת העיכול, מחזור הדם, מערכת הנשימה ותפקוד מערכת העצבים. המרצת מחזור הדם מסייעת לגוף לנקות את עצמו מרעלים דרך העור, מעיים וכליות. לפי הרפואה הסינית לג`ינג`ר אנרגיה מחממת ולכן הוא מסייע לטיפול בהתקררויות, חום ובחילות ויש לו גם סגולות אנטי דלקתיות. לא ידוע על כל השפעה שלילית שיש לשורש הג`ינג`ר מבחינה בריאותית. טעמו של הג`ינג`ר חריף והוא משתלב טוב בתערובות שונות של תבלינים, למשל נוכל למצוא אותו בתערובות הודיות כמו הצ`אי יחד עם קינמון, הל, ציפורן ופלפל שחור וגם בתערובות סיניות עם סויה או מיסו. את הג`ינג`ר ניתן לקנות טרי, יבש או כבוש. את הג`ינג`ר הטרי ניתן לשמור במקרר או במקפיא, ג`ינג`ר יבש ניתן לשמור במקום יבש וקריר וג`ינג`ר כבוש עדיף לשמור במקרר בקופסה סגורה. טיפ - הדרך הכי טובה לקלף ג`ינג`ר חי מקליפתו היא באמצעות כפית. אחזו בכפית כמו שהייתם אוחזים בסכין גילוף ובעדינות קלפו את הקליפה. בדרך זו ניתן להיפטר רק מהקליפה מבלי לוותר על ה"בשר" מהשורש עצמו.


מתכונים: מרק גזר וג`ינג`ר **************** 4 מנות רכיבים 1 בצל בינוני חתוך קטן 1 כפית שום כתוש 1/2 קילו גזר, שטוף טוב או מקולף חתוך לקוביות בגוד אחיד 1 תפוח אדמה בינוני 1 כף שורש ג`ינג`ר טרי מגורר פלפל לבן מלח קינמון חמאה או שמן זית הוראות הכנה 1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף (בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת. 2. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים עוד שתי דקות. 3. מכסים במים עד לקו הירקות. 4. מוסיפים כף אבקת מרק בטעם עוף ללא חומרים משמרים, רבע כפית מלח, מעט קינמון ומעט פלפל לבן. 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הג`ינג`ר. 6. מבשלים במשך 25דקות או עד שהגזר רך. 7. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה ניתן להוסיף כפית חמאה למרק או מעט שמן זית. 8. לטחון את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד, לתקן את הטיבול ולהגיש. 9. ניתן לפזר מעל עירית קצוצה או כוסברה טרייה. מאפינס ג`ינג`ר ************* 16 יחידות רכיבים 6 כפות חמאה 4 כפיות מולסה או מייפל 1 כף ג`ינג`ר מגורר 1/4 1 כוסות קמח מלא 3/4 כוס סוכר חום דמררה 1 כף ג`ינג`ר יבש טחון 1/2 1 כפיות אבקת קינמון 1/4 כפית סודה לאפיה קורט מלח 2 כפות רסק תפוחים ללא חומר משמר אופן ההכנה 1. יש לחמם תנור ל – 190 מעלות צלציוס ולשמן תבנית אפיה המתאימה ל – 16 מאפינס. 2. להמיס במחבת את החמאה, ולערבב יחד עם המולסה או המייפל והג`ינג`ר המגורר. 3. בקערה, לנפות את הקמח, להוסיף סוכר, קינמון, ג`ינג`ר היבש, סודה לאפיה וקורט מלח ולערבב. 4. יש לשפוך את החמאה, המולסה והג`ינג`ר לתוך הקערה ולבחוש עם כף עץ. 5. להוסיף את רסק התפוחים ולבחוש. 6. למזוג מהבלילה לתבנית המשומנת בעדינות, ולאפות במשך 12 דקות. 7. כשהמאפינס מוכנים יש להמתין כמה דקות שיתקררו לפני שמוציאים אותם מהתבנית. 8. יש לצנן לפני ההגשה. ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל בריא ולבישול בריא, בוגרת מסלול הכשרת השפים בבית הספר the Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts שבניו יורק נותנת שירותי ייעוץ לפרטיים, לקבוצות ולמסעדות, מנחה סדנאות בנושא אכילה בריאה המשלבות חומר תיאורטי ומעשי ומבשלת אוכל בריא לאירועים.


להזמנות, ייעוץ וסדנאות 0546333031 lea.shomron@gmail.com


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.