מתכון וארוחה לחג ההודיה


כ-40 מליון תרנגולי הודו נמכרים ונאכלים בחג ההודיה ביום אחד בארה"ב.גם בארץ יש החוגגים את חג ההודיה. שף אריק אטיאס מביא לפנינו מתכון לתרנגול הודי וארוחת חג במלון מצודת דוד.

מלון מצודת דוד ירושלים נערך לחגיגות חג ההודיה Thanksgiving –חג אמריקאי לאומי בתאריך 25.11 תרנגולי ההודו בארה"ב כבר משקשקים... בכל שנה, מאז 1621, ביום חמישי הרביעי של נובמבר, מתקיימת בכל בית בארה"ב ארוחת ערב כשבמרכזה תרנגול הודו בדרך כלל ממולא, הנצלה שעות על גבי שעות בתנור איטי, על חום נמוך וזאת לרגל חג ההודיה, חג הנחגג בחוג המשפחה המורחבת לסעודה דשנה. תרנגול ההודו הוא למעשה פסיון, והוא ציפור המאכל היחידה שמקורה בחצי הכדור המערבי. כ-40 מליון תרנגולי הודו נמכרים ונאכלים ביום אחד בשנה בלבד בארה"ב... ממלון מצודת דוד נערך לארוחת החג שתתקיים במסעדת "עונות" במלון ביום חמישי 25/11 בין 19:00 – 22:30 השף יציג מנות חג מסורתיות בניחוחות וטעמים אמריקאים תפריט הארוחה שתהה פתוחה לקהל עבור 150 ₪ לאדם כולל: מנות ראשונות סלט תפוחי עץ וסלק, סלט ברוקולי ואגסים , סלט גזר, אננס וצימוקים, סלט שעועית ירוקה ובצל סלט וולדורף, סלט שלושה סוגי שעועית, סלט חזרת ואוכמניות מרקים מרק דלעת מסורתי, מרק שעועית לבנה עם חזה אווז מעושן מנות עיקריות תרנגול הודו ממולא בערמונים ורוטב אוכמניות או ברוטב פטריות וברנדי על בסיס מחית תפוחי אדמה עם מרווה תבשיל ברוקולי עם שעועית ירוקה, בצלים ושום, בטטות אפויות עם ג`ינג`ר ודבש מנות אחרונות פאי תפוחים כפרי, פאי פקאן, פאי פירות יער, עוגת גזר, פאי דלעת , לחם זוקיני


שף אריק אטיאס ממלון מצודת דוד מציע למי שרוצה לחגוג בבית מתכון מסורתי להכנת תרנגול הודו ממולא בטטות: מרכיבים: 1 תרנגול הודו שטוף ויבש 2 כפות שמן 2 כפיות מלח כפית פלפל 2 כפיות פפריקה 4 שיני שום מעוכות שמן נוסף לפי הצורך עבור משיחת התרנגול בזמן הצלייה אופן הכנה: בקערה קטנה, לערבב את המרכיבים ולהבריש את התרנגול מבפנים ומבחוץ. במידה וממלאים את התרנגול במילוי, יש להשאיר מעט מקום כי המילוי תופח. לקשור את רגלי התרנגול יחד בחוט בישול וכן את הכנפיים בצמוד לגוף. להניח בתבנית הצלייה ובתנור שמחומם ל 160 מעלות. במשך השעה הראשונה , יש ליצוק את נוזלי הצלייה על התרנגול כל 10 דקות ואם צריך להשתמש בשמן נוסף. אחרי שעה, כל 20 דקות כשמשתמשים בנוזלי הצלייה למעשה. לתרנגול במשקל 3-3.5 ק"ג, ממולא, יש לצלות כשלוש ורבע שעות. יש להוציא מהתנור ולתת מנוחה של 20 דקות לפני הפריסה. להגיש עם רוטב אוכמניות. למילוי: 4 בטטות קלופות ופרוסות 2 פלפלים אדומים גדולים 2 כפות שמן זית 2 כפיות מרווה קצוצה 1 בצל גדול מאוד 1/2 1 - 1 כוסות אורז מלא, מבושל חלקית תערובת של 3 כפות טימין ורוזמרין כמה שיני שום 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה 1 כוס קוביות לחם 2 ביצים טרופות קופסת שמנת מתוקה פרווה אופן ההכנה: מניחים את הבטטות והפלפלים בתבנית אפייה מזליפים מעל שמן הזית, מפזרים מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות - עד שהבטטות מתרככות.לאחר הצלייה יש לקלוף ולחתוך את הפלפלים לקוביות גדולות. קוצצים את הבצל ומאדים אותו במעט מים בסיר מכוסה, יחד עם האורז, השום, הטימין והרוזמרין. לאחר שהבצל מקורמל ממש והאורז רך, לערבב את התערובת עם החמאה. מערבבים לחם, ביצים ושמנת. מוסיפים את האורז ומערבבים. מקפלים לתערובת את פרוסות הבטטות וקוביות הפלפלים ומאחדים לתערובת אחידה עמה ממלאים את התרנגול. טלפון להזמנת מקומות לארוחה: 414557- 0545 , 6212287 – 02


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.