מתכוני ''חישתיל ''על בסיס תבלינים


גספצ`ו פיקנטי, "שניצל" פטריות יער עם מתבל רוקפור ואורגנו טרי ,פורטבלו במרינדה איכותית, גלילת חצילים במילוי פלפלים קלויים ופסטו עשבים מתכוני "חישתיל".

גספצ`ו פיקנטי של עגבניות שרי ומנטה ספרדית עם קרם לבנה: המצרכים: 1 סלסלה של עגבניות שרי צ`ילי מתוק חריף תאילנדי 4 לימונים סחוטים מנטה ספרדית מלח ופלפל שחור גרוס 1 גביע שמנת חמוצה לבנה מיוגורט איכותי אופן ההכנה: טוחנים את עגבניות השרי במג`ימיקס ומוסיפים מעט צ`ילי מתוק חריף, לימון סחוט ומתבלים. חשוב לסנן את הגספצ`ו, מקררים היטב,מוסיפים את המנטה קצוצה בסוף. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הלבנה ומקבלים קרם לבנה קליל. הגשה : בכוס מרטיני שמים קרם לבנה ועליו מוזגים את הגספצ`ו הקר. "שניצל" פטריות יער עם מתבל רוקפור ואורגנו טרי: המצרכים: פטריות היער "ירדן" קמח 3 ביצים פירורי לחם זעתר טרי אורגנו טרי 2 גביעים שמנת חמוצה 100 גרם גבינת רוקפור מגורדת 1 שן שום קצוצה מעט עירית קצוצה דק 1/2 כף מיונז איכותי מלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה: חותכים את פטריות היער לחתיכות בינוניות ומצפים אותן בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם שתובלו בזעתר טרי קצוץ. למתבל רוקפור: מערבבים את השמנת החמוצה עם גבינת הרוקפור המגורדת, המיונז, השום, העירית, ומתבלים במלח ופלפל. חשוב להוסיף אורגנו קצוץ בסיום. · מטגנים את הפטריות המצופות בשמן עמוק, סופגים ומגישים בליווי המתבל. פורטבלו במרינדה איכותית: המצרכים: פטריות פורטבלו צ`ילי מתוק חריף עלי בזיליקום ג`ינגר טרי מאוד שום כתוש שמן זית מלח פלפל שמן שומשום כוסברה קצוצה ( לא חובה ) עשב לימון אופן ההכנה: מורידים לפטריה את הרגל. בקערה מערבבים צ`ילי מתוק חריף,כ - 3 כפות, 1/2 ג`ינגר מגורד, 1 שן שום,CC 250 שמן זית,עלי בזיליקום קצוצים, עשב לימון קצוץ, מעט שמן שומשום. משרים את הפטריות במרינדה וצולים בגריל או במחבת. גלילת חצילים במילוי פלפלים קלויים ופסטו עשבים: המצרכים: 2 חצילים פרוסים לאורך וקלויים בגריל או במחבת פסים. שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס פלפלים קלויים קלופים ומתובלים בחומץ בלסמי , שמן זית וטימין טרי. ממרח פסטו : בזיליקום זעתר זוטה לבנה אורגנו טרי פרמזן תערובת גבינות צאן ( פרומעז) + צנוברים מלח ופלפל. אופן ההכנה: קולים את הפלפלים, קולפים ומתבלים בחומץ בלסמי , שמן זית וטימין טרי. צולים את החצילים בגריל עד לקבלת "פסים" יפים וצבע נאה. מכינים את הפסטו מהעשבים עם מעט שמן זית וגבינת פרמזן טרי מגורד. מורחים את החציל בפסטו, עליו מניחים פלפל קלוי ואת תערובת הגבינות והצנוברים , מגלגלים לגליל חותכים לחצי ברוחב ומגישים עם קיסם. פטוציני ביתי בחמאת מרווה ופיסטוקים: המצרכים: בצק לפסטה: 1/2 ק"ג קמח לבן 4 חלמונים 1 ביצה מעט מלח מעט מים לפי הצורך 4 כפות שמן זית אופן ההכנה : מכניסים למערבל ולשים עד שהבצק אלסטי, מקררים כל הלילה. למחרת לפתוח לדפים בעזרת מכונת פסטה. יודגם בסדנא, ואז לפתוח לרצועות פוטוציני. · לחמם במחבת עלי מרווה עם חמאה ומעט פיסטוקים, חשוב להוסיף מלח ופלפל, ו – 1/2 שן שום כתושה. את הפסטה נבשל כ – דקה וחצי ונקפיץ ברוטב הנפלא. * אפשר לקשט עם קוביות עגבניות ושומר – בעונה. סלט בייבי עשבים עם וינגרט עשבים, חרדל,דבש וקשיו: המצרכים: תערובת בייבי עשבים מוכנה חרדל דיזון גרגירים דבש פרחים שמן זית שום כתוש טימין,זעתר,מרווה,זוטה לבנה, טרגון ארבע העונות חומץ בלסמי מיושן שזיפים חתוכים דק אגוזי קשיו, אגוזי מלך קלויים עם מלח גס אופן ההכנה: מערבבים 1 כף חרדל עם 1/2 1 כפות דבש ,מעט שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים היטב. לאט לאט מזרזפים את השמן בכדי שהוינגרט לא ישבר. לאחר שהוינגרט מתובל במלח ופלפל נתבל את הסלט ונוסיף אגוזים וקשיו עם מעט שזיפים חתוכים דק. בתאבון !


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.