מתכונים לראש השנה


מבחר יינות , געפילטעפיש סלטים חזה עוף במרינדת דבש 'עץ הדעת' של השפית לימור כהן מפרובינציה , ופרות בבצק בירה בתאבון

בלהבוסטע מציעה מתכונים לארוחת החג וממליצה (באדיבות יקבי בנמינה) על יינות מתאימים. לגבי הארוחה, בלהבוסטע כבר מלקקת שפתיים. מזון תמיד היה נקודת התורפה (הדי מהנה, להודות על האמת) שלה וזה ניכר היטב במותניה. מאחר ורוב המתכונים המוצעים כאן הם חדשים ו'יוצרו' במיוחד לחג הקרב, אין לה ברירה אלא לסמוך על השפים הממליצים. הערות והארות, יגיעו לאחר החג והדיאטה. לגבי היינות, זה כבר סיפור אחר. יש איזשהו פגם גנטי במשפחה שגורם למי שרק מריח את הפקק של הבקבוק להרדם. אז כל ההמלצות הן של היינן עמרם סורסקי מיקבי בנימינה ואם למישהי יש שאלות או הערות, נקבלן בברכה. לקדוש מומלץ יין 'פקיעין' המופק בשיטה מסורתית. למנות הראשונות, הכוללות סלטים או דגים מתאים יין שרדונה יבש מסדרת ספיישל רזרב. מי שמעוניין ביין קליל יותר יוכל לבחור ביין שרדונה בנימינה או סובניון בלאן מסדרת ספיישל רזרב או מסדרת בנימינה. לאוהבי הדגים המתוקים ניתן לבחור ביין אמרלד ריזילינג מסדרת ספיישל רזרב, אמרלד ריזילינג מסדרת בנימינה או מוסקט בנימינה. למנות העיקריות מתאימים היינות האדומים מרלו וקברנה סובניון. מומלץ לפתוח את היין כחצי שעה לפני הגשת המנות כדי לתת ליין ל'נשום' את אווירת החג. יין אדום יש להגיש, בד"כ, בטמפרטורת החג, אך כדאי, במחוזותינו החמים, לקררו מעט במקרר (בערך 10 דקות) . את המרלו והקברנה סובניון כדאי להגיש בטמפ' של 18 עד 22 מעלות צלזיוס.יין אדום נוסף הממולץ הוא הקברנה נובו. למנות הקינוח ולמנוחה קלה לאחר הארוחה מומלץ יין מוסקט לקינוח של יקבי בנימינה. סלט האי הטרופי של השפית לימור כהן. חומרים: 1 חסה מסולסלת 1חסה אדומה 1 חסה ערבית 1 פפאיה 2 אבוקדו 1 אשכולית חופן גרעינים ואגוזים לרוטב: רבע כוס חומץ 2 כפיות חרדל חצי כוס שמן זית 1 בצל אדום קטן חופן גרעיני פפאיה מלח (לפי הטעם) 2 כפיות סוכר. אופן ההכנה: שוטפים היטב את החסות, קורעים לחתיכות ומייבשים במסננת. מקלפים את הפפאיה, את האבוקדו ואת האשכולית. פורסים את הפפאיה והאבוקדו לפרוסות ומפרידים בין פלחי האשכולית. מטגנים בכף שמן זית את חופן הגרעינים והאגוזים. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומערבבים עם חומרי הרוטב. מניחים את החסה הקרועה בצלחת הגשה, מוסיפים ממעל את פרוסות הפפאיה והאבוקדו ואת פלחי האשכולית ובוזקים מעל הכל את הגרעינים והאגוזים המטוגנים. יוצקים את הרוטב על הכל. גפילטע פיש דיאטטי בחסות 'דיאטה קלאב. חומרים: 1 ק"ג דג טחון נסיכת הנילוס או מרלוזה 3 בצלים קצוצים 3 ביצים חצי כוס מי סודה 2 כפות קמח מצה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה 1 ק"ג בצל לבישול נפרד. אופן ההכנה: מערבבים את הדג, הבצלים הקצוצים, ביצים, סודה ותבלינים. מוסיפים קמח מצות וממתינים 10 דקות עד שהתערובת תסמיך. שוטפים היטב את הבצלים עם הקליפה. מסירים את הקליפות ומניחים אותן בסיר בישול גדול. מוסיפים כוס וחצי מים, חותכים את הבצלים לפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסיר. מכסים ומבשלים חצי שעה על אש קטנה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת. מרטיבים את הידים במים קרים ומכינים קציצות מהדג.מכניסים את הקציצות לסיר, מבלי לצופף אותן. ממשיכים לבשל על אש קטנה כשהסיר מכוסה במשך שעה וחצי. במידה וחסרים מים, ניתן להוסיף מהצדדים כדי שהקציצות לא תתפוררנה. חזה עוף במרינדת דבש 'עץ הדעת' של השפית לימור כהן מ'פרובינציה'. חומרים: (מתכון לששה סועדים) 6 רצועות חזה עוף 12 פרוסות חזה אווז מעושן למרינדה: 3 כפות חרדל דיז'ון 7 שיני שום כתושות רבע כוס שמן זית 2 כפיות דבש קורט מלח קורט פפריקה קורט אגוז מוסקט. אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים בהם את רצועות העוף כשעה. צולים במחבת או על גריל את רצועות העוף. מורחים את פרוסות חזה האווז במרינדה ומטגנים קלות. פורסים על צלחת הגשה את רצועות העוף בצורת מניפה ומניחים עליהם את פרוסות חזה האווז. פירות בבצק בירה. חומרים: 6 כדורי גלידה 6 פרוסות אננס 1 אבטיח 1 אשכול ענבים תותים קיווי 2 כפות דבש 1 כף קוקוס שמן לטיגון בצק: 1 ביצה חצי כוס בירה רבע כוס ספרייט 2 כפות ליקר בננות/ קירסאו כוס וחצי קמח. אופן ההכנה: חותכים את הפירות בצורה דקורטיבית. טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את הבירה, את הספרייט ואת ליקר הבננות ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי בחישה ד שהקמח מגיע לסמיכות הרצויה. טובלים את הפירות בבצק הבירה, ומטגנים בשמן עמוק וחם עד שיזהיב. מניחים בצלחת ומקשטים בדבש ובקוקוס לפי הטעם. ליפתן חבושים דל קלוריות חומרים: 1 חבוש גדול 1 תרכיז דיאטטי (כוס וחצי מים עם כוס תרכיז דיאט בטעם תות שדה) אופן ההכנה: מבשלים את החבוש או אופים אותו עם התרכיז הדיאטטי עד שיתרכך, מקררים ומגישים. ואם בדלי קלוריות התמקדנו, אז הנה בשורה לאוהבי העוגות: עוגת דבש דיאטטית וקלה באדיבות ד"ר אביטל סבג חורש , מומחית לתזונה במכללת מדיסון לרפואה משלימה. מצרכים: כוס ורבע דבש הדרים או פרחי בר 3 ביצים 2 כוסות קפה מלא 2 בננות טריות מעוכות 1 כפית סודה לשתיה חצי כוס אגוזים טחונים 2 כוסות גזר מגורד 1 כפית מלח 1 כפית קינמון חצי כוס שמן מזולה רבע כוס מיץ תפוחים או תפוזים אופן ההכנה: לערבב את החומרים הרטובים יחד. לערבב את כל החומרים היבשים בנפרד. להוסיף את התערובת היבשה, לאט ובהדרגה, לתערובת החומרים הרטובים, עד שתתקבל עיסה אחידה. לצקת לתבנית משומנת עגולה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך שעה או עד שבבדיקה הקיסם יוצא יבש. ניתן להוסיף אבקת סוכר או קוקוס מלמעלה, לאחר שהעוגה התקררה. בתאבון וחג שמח!!!!


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.