שביל החיים פתח לי צוהר


כשמצטרפים לסיור עיתונאים, נערכים לתחנות הביקור המתוכננות, עם עט ופנקס הנשלפים בכל פעם. הפעם מצאתי את עצמי בסיור מסוג אחר: "מסע בשביל החיים".

הרישום הפך למיותר, ויפנה מקום לחוייה, לאווירה כוללת של משפחתיות מורחבת - פרויקט שיוצר סביבו את האווירה החמימה. כך הרגשתי בהליכתי "בשביל החיים" אחריתחנות בחייו רמי מלין בהפקתה של עדנה אדרת. מאז הקים את "חופית תקשורת", לפני 13 שנה, הוכיח רמי את כישוריו בתחומים מגוונים של יחסי ציבור. הבולטים שבהם – תיירות-פנים, אמנות ותרבות, עזרה לקהילה. בכל חלקי הארץ יש לו קשרים הדוקים עם הגורמים המקומיים והם פותחים בפניו את שעריהם. כך שבדרכנו צפונה לא היה עלינו לסטות הרבה: מוזיאון המרציפן בכפר תבור הציג מייד את יצירותיו, לצד התעשייה הביתית של המרציפן עתיק הימים. ובדומה למוזיאונים מסוג זה בעולם, חשף את היכולות האמנותיות הטמונות בו, ליצירת דמויות אגדתיות ומשעשעות – כיד הדמיון של יוצריו. אמנות מיוחדת זו, שהובאה במאה השמינית לספרד בידי כובשיה המוסלמים, לא פסקה מאז. עד כה לא בזבזנו זמן אפילו לארוחת בוקר – "לורד סנדוויץ, מלקוחותיו של מלין, דאגו לארגז גדול של בגטים מגוונים במילויים שונים: מחווה לרמי וחשיפה לעצמה: לא מכבר חתמה עם תנובה על הסכס של מיתוג משותף שמוצאים לשוק סנדוויצ`ים המבוססים על מותגי תנובה המובילים. את הסיור לכל אורכו ליווה והדריך יזהר הס, מרכז סדנאות , שהשכיל להגיש בנועם סיפורים מהמקורות ומהאקטואליה. בכפר יובל הסמוך גיליתי את "קוצ`ין", מסעדה הודית שונה מהמוכרות: שונה מהאחרת, ייחודית במטבחה: אולי הודות לתוצרת הבית שלה, הצליחה המשפחה להפיק סלטים מתונים יותר מהחריף המסורתי. אך ההפתעה התגלתה בגולש המיוחד, לדעתי - גולת הכותרת שלה. הבשר רך ונימוח בפה וטעמו עם הרוטב שהציפו, טעם של לשוב ולפקוד את המקום. קשה לתארו, אך הוא הילך עלי קסמים. יפתיע אולי לתארו כטעם הדומה לזה של גולש הונגרי משובח. ועתה תשאלו בצדק – איך הקוצ`ינים הנידחים הגיעו מדרום הודו הגיעו לבודפסט? לאחר חשיפת מעין רום - קינוח בכרם בן זימרה, שטרם הוכשר לציבור, נחתתי למתחם של אירוח בוטיקי במרום הגליל: ז`קוזי גדול במרכז החדר, מתחם קולינרי, פינק וחמימות, עם מוצרים ביתיים של ריבות, שמן זית אורגאני ועוד. אך בעיקר קבלת פנים חמה של בעלי הבית – עירית מילס שהגיעה לכאן בעקבות אהבתה" גליל. הם שיקמו את בית ההורים הנטוש והפריחו את המקום. הקימו במתחם פינה ייחודית המציעה סדנאות קולינאריות ובהן סדנאות יין, סדנאות שוקולד, אפיית לחם ועוד. בהגיעי לגונן הבנתי שאני מתקרב לאירופה... עדיין נשמרו שרידי שלג והרוח הקרה חתכה ללא רחם. כל מה שחלמתי עליו, להיכנס למיטה החמה בצימר. אבל אז רק החלה החגיגה האמיתית: סעודת ערב עם שפע מתאבנים ומנה עיקרית שהתקשיתי בבחירתה – דג בורי מטוגן כהלכה שהיה מעדן לטעמי, או בשר בקר שאותו שיבחו אוכליו. באשר לדירות הצימר לא הייתי מתייחס בהתפעלות: הם לא אחידות ברמתן ובציודן וחסרות בדרך כלל אביזרי נוחות. השירות אדיב אך לא לגמרי מקצועי. יש רצון טוב ויש מה לשפר. שכחתי פרטים קטנים ומטרידים אלה כי "בשביל החיים" דאגו לתוכנית עשירה בהמשך לארוחה הדשנה: חבריו של רמי מלין הציפו את המקום, החל מ"כושי", מנהל עמותת התיירות בצפון וכלה במארחים המקומיים שידעו לגולל את שיתוף הפעולה הפורה אשר חשף אותם ברבים, הודות לאנרגיות הברוכות של רמי מלין. הנגינה והשירה רק השלימו את התמונה ונראה שמלין קיבל כאן תמריץ חשוב להמשך עבודתו הקשה ופריחתו. ביום השני לסיור ציפתה תוכנית עשירה לא פחות (אשדוד יעקוב, נוף גינוסר "בריזה בכפר ברמות), בכתבה הבאה .



אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.