22 מסעדות בפסטיבל ארטישוק


פסטיבל הארטישוק "לב הענין " 19-31 במרץ 2006 במיטב המסעדות בישראל וברשת מלונות שרתון ישראל.

בין התאריכים 19-31 במרץ 2006 יתקיים לראשונה פסטיבל קולינארי יוצא דופן בו השפים המובילים בישראל מציעים במסעדות המובילות וברשת מלונות שרתון ישראל חגיגה שכולה... ארטישוק ירק הארטישוק הוא הלהיט הקולינארי החם ביותר בתקופה האחרונה בישראל. בשיתוף פעולה ייחודי של שורה ארוכה ומכובדת של מסעדות מובילות בארץ ורשת מלונות שרתון ישראל התגייסו מיטב השפים לפרויקט מיוחד שמטרתו ,להביא את הארטישוק לכל צלחת בישראל, בעיקר בשל הגילויים האחרונים אודות תרומתו לבריאותנו. לצורך העניין יזמו השפים לצד מועצת הצמחים – ענף הירקות שולחן הארטישוק, אתר המסעדות 2eat וחברת "פה אחד"-מסעדות מדברות, פסטיבל קולינרי הכולל תפריטים מיוחדים על טהרת הארטישוק – חגיגת מטעמים של ממש לכל חובבי הקולינאריה ושוחרי הבריאות. המסעדות המשתתפות בפסטיבל פזורות ברחבי הארץ מתרישחא ועד באר שבע. בתפריטים המגוונים והעשירים שיוצעו במהלך הפסטיבל ניתן למצוא מנות מקוריות וטעימות להפליא בשילובי הארטישוק. למשל, השף שאול בן אדרת מקימל יציע תחתיות ארטישוק ממולאות באורז בר שחור; השף רועי סופר מפנגיאה יציע קוקי סן ז`ק ארטישוק, השף גיא פרץ מגספצ`יו יציע סלייסים של ארטישוק טרי בשילוב סלרי קצוץ וגרעיני חמניות; השפית תמר כרמון ממסעדת אמנון ותמר תציע ארטישוק ממולא בבורגול ; השפים אלפא פרי וטל זאבי ממסעדת אלומה יציעו סלט ארטישוק בריגול. וזה לא הכל- שלל מנות מטריפות נוספות במסעדות הנוספות יבטיחו חוויה גסטרונומית... המסעדות המשתתפות בפסטיבל: ORO, אחוזת הלפרין , OM, אלומה , ארנון ותמר, בדולינה(גדרה ות"א), ברונו, גספאצ`ו, חסילון, טוקופיה, 2C, טרין, יד השמונה, לחם ארז, לחם יין , מיכאלי, ספון, פביאן , פנגיאה וקימל. בנוסף לפסטיבל במסעדות, ברשת מלונות שרתון, בניצוחו של השף הידוע שלום קדוש יככב תפריט ארטישוק ייחודי במלונות ירושלים , טבריה , ארמונות הרודס באילת, שרתון סיטי טאוור בר"ג, ים המלח ושרתון תל אביב. כמו כן תיערך תחרות מתכונית ארצית לפיה כל הבשלנים החובבים מוזמנים לשלוח ממתכוניהם לכתובת : Artichoke.sheraton@gmail.com. לכל שולח מתכון תישלח חוברת מתכונים מהודרת מתנת מועצת הצמחים. שלושת הזוכים שיגיעו לגמר יוזמנו ליום תחרות ב 2/4 בשרתון סיטי טאוור בו יבחר מלך/מלכת הארטישוק הפרסים: סופ"ש זוגי – מקום 1, יום פינוק - מקום 2, ארוחת צהרים זוגית – מקום 3 בנוסף במסגרת הפסטיבל תתקיים תערוכת יצירות אומנות במלון שרתון סיטי טאוור המוקדשת כולה לארטישוק פרי יצירתה של האומנית אתי גדיש והרצאות של הדיאטנית מירב מור אופיר. מידע אודות הפסטיבל ניתן לקבל בטל`: 03-6443899 או www.2eat.co.il/artishok לפרטים- דנה קופר 03-5754945 0524-557152 בעמוד הבא פירוט אודות סגולותיו של הארטישוק ופירוט המנות של המסעדות המשתתפות בפסטיבל. סגולות הארטישוק, הידעת ש? הארטישוק הוא צמח ים תיכוני ידוע עוד מימי יוון והרומאים והוא אף מוזכר במשנה ובתלמוד. היוונים והרומאים ראו בארטישוק גם צמח האהבה. ביוון העתיקה אף יחסו לו יכולת השפעה על הולדת בן זכר. אולם מסתבר שלארטישוק גם סגולות רפואיות במחקרים שנערכו לאחרונה הוכח ש"הארטישוק מסייע להורדת רמת סוכר וכולסטרול בדם" מסביר פרופ` זכריה מדר, החוקר את סגולותיו "ובנוסף הוא מכיל חומרים נוגדי חימצון המגנים מפני חמצון LLD ("כולסטרול רע"). הגנה זו מונעת התפתחות מחלות לב וחסימת עורקים". לארטישוק ערכים תזונתיים רבים כדוגמת : ויטמין C, ויטמין A , אשלגן, ברזל ועוד. והכי חשוב בארטישוק אחד 65 קלוריות בלבד. רשימת חלק ממנות הארטישוק אותם יציעו השפים במסעדות המשתתפות: OM – השפית איילת אור מציעה שיפוד עוף עם לבבות ארטישוק ופלחי לימונים בנענע יבשה וגרגרי כוסברה מוגש עם רוטב יוגורט ירוק 47 ₪ קימל – השף שאול בן אדרת מציע תחתיות ארטישוק ממולאות באורז בר שחור ברוטב שמנת ורוקפור לימוני 33 ₪ ברונו – השף אייל שני מציע ארטישוק מוקפץ עם עלי תרד טריים בפסטה ברילה ומעל פילה של בורי 48 ₪ אורו – היועץ הקולינארי של אורו השף גיא פרץ מציע טאג`ין עוף בקינרס - ירכי עוף עסיסיים בתוספת נתחי ארטישוק רכים בניחוח לימונים,שום וכוסברה 58 ₪ גספצ`יו – השף גיא פרץ מציע סלייסים דקיקים של ארטישוק טרי בשילוב סלרי קצוץ וגרעיני חמניות 27 ₪ C2 – השף ארתור בילדר מציע פילה אנטיאס על מצע ארטישוק ודלורית מוקפצים בקרמל חריף 110 ₪ טרין – השף יוסי סויסה מציע מרק קרם ארטישוק ושרימפס 31 ₪ פנגיאה – השף רועי סופר מציע קוקי סאן ג`ק – ארטישוק באריגו, שיטאקי, פקאן סיני ג`ינגר מסוכר 52 ₪ טוקופיה – השף קובי מציע תבשיל סיניה דרוזית עם חציל קלוי בגריל, טחינה גולמית וארטישוק (דיל ארוחת ארטישוק הכוללת מנה ראשונה שנייה וקינוח) 109 ₪ ארנון ותמר – השפית תמר כרמון מציעה תחתיות ארטישוק ממולאות בבורגול ועשבי תיבול ברוטב לימון. בדולינה תל אביב וגדרה – השפית סמדר מציעה סלט פנזנלה עם ארטישוק קלוי 46 ₪ ספון – השף מיכאל גרטופסקי מציע דג אפוי בתנור עם תבשיל ארטישוק ירושלמי פטריות וניוקי 95 ₪ אלומה – השפית אלפא פרי מציעה סלט ארטישוק "בריגול" ושרימפס פריך בויניגרט נענע בלאדי ובצלצלים 46 ₪ פביאן – השף ירון וקנין מציע אוסבקו טלה בבישול ארוך עם פייב ספייס בליווי קרם ארטישוק 99 ₪ אחוזת הלפרין – השף עידן הלפרין מציע וולבו מאפה בצק במילוי פטריות לבבות ארטישוק וכבד אווז ברוטב קטיפתי 33 ₪ לחם יין – השף גולן בן משה מציע פילה סלמון צרוב בגריל ברוטב עשבי תיבול על מצע בייבי ארטישוק 82 ₪ חסילון – השף בני פרסי מציע חסילונים ברוטב יין לבן ארטישוק ואגוזי מלך 78 ₪ יד השמונה – השף משה בסון מציע כבש בארטישוק ושקדים ירוקים (זו מנה עקרית מתוך ארוחה מלאה ב 120 ₪) מיכאלי – השפית יהודית מיכאלי מציעה ארטישוק בויניגרט פרי התאוה – (פסיפלורה) 35 ₪ לחם ארז – השף חנן עזרן מציע סלט ארטישוק וראשד – ארטישוק טרי, אבוקדו, לימונים כבושים ופרמזן 38 ₪


אחורה

חדשות

  • עמרם מצנע מצטרף לציפי לבני

  • במסיבת עתונאים היום הודיעה ציפי לבני על הצטרפותו של עמרם מצנע למפלגת "התנועה".

  • עצומה להמתת חסד

  • לאחר המקרה הטרגי של הרופא אשר עזר לבתו חולת הסרטן למות והתאבד,

    עולה שוב הסוגיה של המתת חסד.